Dünya gençlerinin Antalya’daki ‘güneş tutulması’ buluşması

Bugün itibariyle tam 116 gün kalmış. Neye mi? 21. yüzyılın ilk ‘tam güneş tutulması’na.

Malum, bizim için güneş tutulması eşittir deprem demek. Dolayısıyla biraz endişeyle karışık bekleniyor 29 Mart 2006’daki güneş tutulması bu topraklarda.

Lakin durumdan endişe duymayan, bilakis bu şahane doğa olayını bir şenliğe dönüştürenler de var. Kısaca kendilerine IndigoKids diyorlar, yani İndigo Çocukları (bunun da bir spiritüel açılımı mevcut, ama şimdi girmeyelim o konuya, uzar satırlar).

Ve işte dünyanın dört bir yanına dağılmış IndigoKids ekibi, her güneş tutulmasında bir festival yapıyor. Güneş tutulması dünyanın neresinden en iyi şekilde gözlemleniyorsa, festivalin yeri de buna göre değişiyor (Daha önce Zambiya, Güney Afrika, Macaristan ve Avustralya’da yapılmış).

Bu yıl güneş tutulmasının en iyi izlendiği yerlerden biri ise Türkiye. Özellikle Antalya ve Kaş çevresi.

İşte şimdi açıklıyorum, kulaktan kulağa dolaşan, resmi adı ‘Total Solar Eclipse Turkey 2006’ olan festivalin nerede yapılacağını: Antalya’ya 75 km. uzaklıkta, Manavgat civarındaki Beşkonak ırmağının yanıbaşındaki geniş alanda(Hizmet-i takdir: Bir posta kodu eksik yani).

EN UZUN TUTULMA VE DANS

27 Mart - 2 Nisan 2006
tarihleri arasında yapılacak festivalin doruk noktası tabii ki 29 Mart’ta saat 13.54’te başlayacak ve 3 dakika 30 saniye sürecek güneş tutulması.

Kalan zamanda ise her festivalde olduğu gibi bolca dj müziği sözkonusu. Ayrıca isteyen, tıpkı bu köşede daha önce duyurduğum Burning Man Festivali’nde olduğu gibi, kendi sanatını da icra edebiliyor.

Hemen belirtelim; festivale dahil olmak biraz tuzlu. Şöyle ki: 15 Aralık’a kadar biletler 90 Euro, 15 Aralık’tan sonra 115 Euro. (‘Bu bilgiler bana yetmedi’ diyenlere açık adres: www.soulclipse.com)

Suite’in yataklarında tepişme imkanı

Suite, Nişantaşı’nın yenilerinden. Geçen kış burası Evo’ydu. Acayip soğuk, gıcık bir mekandı. Yemekleri bilgisayardan filan seçiyordunuz. Öyle ultra teknolojik bir yerdi.

Mekanın Suite hali ise enteresan olmuş. Burada ister ayakta ister yatarak vakit geçirmek mümkün. ‘Yatarak’ mevzusunu açalım biraz. İki tane yatak koymuşlar. Altışardan oniki kişi rahatça üzerinde tepişir (danseder yani, sizi gidi kötü niyetliler!).

Ama burası Amsterdam’daki meşhur Supper Club gibi değil, konsept tamamen ‘yatarak’ yeme-içme üzerine kurulmamış. Hem öyle hem böyle olsun denmiş galiba, riske girilmemiş. Dolayısıyla Suite’e ‘supper club’ demek yanlış olur.

Bu amaçla olsa gerek, canlı müzik bile var bazı akşamlar. Mesela geçen salı Hande Yener oradaydı ve sahnedeki gruba, yani Circle’a bayıldı.

En samimi gaf

Vatan Gazetesi de manşet yaptı İstanbul’daki ‘sonsuz’ trafik festivalini geçenlerde. Gecesiyle gündüzüyle. Hakikaten her yerde, her zaman diliminde bir sıkışma, bir ıkınma trafikte.

Ayrıca çamur-kazı-çamur mütemadiyen. Beyoğlu malum, granit taşlaşma yolunda (Bu arada o granitler yurtdışından getirtiliyormuş, çok pahalıymış).

Kadir Topbaş ise Ayşe Arman’a konuştu, ‘Kazılara okullar açıldığı zaman başladığımızı sonradan fark ettik, olmamalıydı, hatalıyız’ diyor özetle.

Bu da haftanın en samimi gafı herhalde...

ŞEHİR ATLASI

Mısır Apartmanı’nda ‘Çantalı‘ parti

Dünya çapında yıldızı yükselen 10 tasarımcının Absolut için tasarladığı çantalardan oluşan ‘Famous Collection’, bu gece saat 21.00’da işadamı Murat Koray’ın Mısır Apartmanı’ndaki dairesinde yapılacak partiyle tanıtılıyor.

Türkiye’yi tasarımcı Bora Aksu’nun temsil edeceği partide (ki Aksu’nun yaptığı çanta harika, tam kulüp işi), Ece Sükan’ın koreografisini yaptığı mini bir defile de yer alacak.

Defilede yer alan modellerin tüm kostümleri ise Siren Ertan imzalı. Sınırlı sayıda üretilen Bora Aksu tasarımı Absolut çantaları ise şimdiden herkesin dilinde.
Yazarın Tüm Yazıları