Dünya devlerinin transfer harcamaları daha şimdiden korkunç rakamlara ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Dünya devlerinin transfer harcamaları daha şimdiden korkunç rakamlara ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 19:51

Dünya, bu sezon da flaş transferlere ödenen rakamları tartışıyor. Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih, M. United, M. City ve Juventus kadrolarını büyük paralarla takviye ederken, yılın en pahalısı 90 milyon Euro ile Napoli’den Juve’ye giden Higuain oldu.

Haberin Devamı

AVRUPA’nın dev kulüpleri transfer sezonunda hareketli saatler yaşamaya devam ediyor. Avrupa’nın 6 dev kulübü şu ana kadar transfere tam 465 milyon Euro harcarken, liderliği 155 milyon Euro ile Juventus aldı. Sezonun transfer bombasını 90 milyon Euro’ya Gonzalo Higuain’i kadrosuna katarak patlatan Juventus rekoru elinde bulunduran takım olurken, gözler ise Pogba’ya çevrildi. İsmi Manchester United ile anılan Fransız futbolcu için Real Madrid’de devreye girdi. Ancak United’ın bu transferi önümüzdeki 48 saat içinde açıklaması bekleniyor.

BARÇA’DAN 80 MİLYON

LA Liga’nın son şampiyonu Barcelona, transferde bu sezon genç isimlere yöneldi. Lyon’dan genç stoper Umtiti (22), PSG’den sol bek Digne (23), Villareal’den eski kanat oyuncusu Suarez (22), ve son olarak Portekiz’le Euro 2016 zaferi yaşayan Valencialı Andre Gomes’i de kadrosuna katan Katalan ekibi bu oyuncular için 80 milyon Euro harcadı.

Haberin Devamı

REAL SESSİZ KALDI

Yeni sezon hazırlıklarını Amerika’da sürdüren Real Madrid ise transferde sessizliğini sürdürüyor. Cristiano Ronaldo, Gareth Bale ve James Rodriguez gibi yıldızlara sahip olan Real Madrid, sadece eski oyuncusu Alvaro Morata’yı 30 milyon Euro karşılığında yeniden kadrosuna kattı.

BAYERN’E GENÇ YETENEK

Takımı Carlo Ancelotti’ye emanet eden Bayern Münih ise sezonun transfer bombasını Euro 2016’nın en iyi genç yeteneği seçilen Renato Sanches’i transfer ederek yaptı. 19 yaşındaki futbolcu için 35 milyon Euro ödeyen Bayern, savunmayı ise 38 milyon Euro’luk Hummels ile takviye etti.

GUARDİOLA AÇILIMI

City’nin patronu Guardiola kendi sistemi için takımı yeniden şekillendirmeye devam ediyor. Şu ana kadar transfere 47 milyon Euro harcayan İngiliz ekibi, Everton’da forma giyen John Stones’u kadrosuna katması halinde 55 milyon Euro daha ödeyecek.

MANU, POGBA’YI BEKLİYOR

Transferin en sükse yapan takımlarının başında ise kuşkusuz M. United geliyor. Teknik direktör Mourinho’nun ardından Bailly, Mkhitaryan ve İbrahimovic’i kadrosuna katan United bu oyuncular için 80 milyon Euro harcadı. Son olarak Pogba’yı da transfer etmesi beklenen İngiliz ekibi bu oyuncu için de 120 milyon Euro ödeyecek.

Haberin Devamı

JUVENTUS DOYMUYOR

İtalya Serie A devi Juventus adeta transfere doymuyor. Birbirinden yıldız isimleri kadrosuna katan Juve, son olarak Higuain için ödediği 90 milyon Euro ile transfer döneminin rekorunu kırdı. Higuain’in yanı sıra Pjaca, Pjanic ve Dani Alves gibi oyuncular da bu sezon İtalyan ekibinde forma giyecek.

KİM, KİME NE HARCADI?

BARCELONA (80 milyon Euro)
Samuel Umtiti (Lyon): 25 milyon Euro
Lucas Digne (PSG): 16,5 milyon Euro
Andre Gomes (Valencia): 35 milyon Euro
Denis Suarez (Villareal): 3,5 milyon Euro

REAL MADRİD (30 milyon Euro)
Alvaro Morata (Juventus): 30 milyon Euro

BAYERN MÜNİH (73 milyon Euro)
Matt Hummels (Dortmund): 38 milyon Euro
Renato Sanches (Benfica): 35 milyon Euro

Haberin Devamı

M. CİTY (47 milyon Euro)
İlkay Gündoğan (Dortmund): 27 milyon Euro
Nolito (Celta Vigo): 18 milyon Euro
Zinchenko (Ufa): 2 milyon Euro

M.UNİTED (80 milyon Euro)
Eric Bailly (Villareal): 38 milyon Euro
Henrik Mkhitaryan (Dortmund): 42 milyon Euro
Zlatan İbrahimovic (PSG): Bonservissiz

JUVENTUS (155 milyon Euro)
Marco Pjaca (Dinamo Zagreb): 23 milyon Euro
Gonzalo Higuain (Napoli): 90 milyon Euro
Miralem Pjanic (Roma): 32 milyon Euro
Mario Lemina (Marsilya): 10 milyon Euro
Dani Alves (Barcelona): Bonservissiz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!