Dünya devleri Türk yazılım kullanıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya devleri Türk yazılım kullanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2013 00:00

Türk şirketi, yazılımı ile dünya müzik endüstrisinde söz sahibi oldu.

Haberin Devamı

KV311 Audio şirketinin kurucusu ve Genel Müdürü Bülent Bıyıkoğlu, SynthMaster 2.5 yazılımının David Guetta, Armin  van Buuren, Martin Solveig, Axwell ve Zedd gibi dünyaca ünlü prodüktör ve DJ'ler  tarafından kullanıldığına dikkati çekti.

“Şirketimizin adı KV311; Mozart'ın Türk Marşı'nın numarasıdır ve Türk  kimliğimizi tüm dünyaya duyurmak amacıyla bu isim özellikle seçilmiştir” diyen  Bıyıkoğlu, yaklaşık 8 yıllık bir geçmişi olan SynthMaster yazılımın, 2007'de  birinci, 2009'un sonunda ikinci versiyonunu yayınladıklarını, en son Ekim  2011'deki versiyonunu yayınlamalarıyla tüm dünyada iyice tanınır hale  geldiklerini kaydetti.

Bıyıkoğlu, yazılımlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:
“SynthMaster'ı bu noktaya getirebilmek için sabırla çalıştık. Ekipte  benim dışımda Türkiye'den Teoman Pasinlioğlu ve Ümit Uy, yurt dışından ise  Japonya'dan Noritaka Ubukata, Almanya'dan Frank Neumann ve Nico Herz,  Danimarka'dan Michael Kastrup, İngiltere'den Rob Lee ve ABD'nin Aiyn Zahev gibi  tanınmış ses tasarımcıları, SynthMaster için enstrüman sesleri hazırladılar.

Haberin Devamı

SynthMaster'ın son versiyonu çok ciddi ses getirdi. Computer Music,  Future Music, Beat gibi uluslararası müzik teknoloji dergilerinde çıkan ürün  incelemelerinden tam not aldık. Ardından Computer Music dergisinin Ağustos  2012'de yayınladığı 'Top 10 Synths' sayısındaki uluslararası sıralamada  SynthMaster 3. sırada yer aldı. Son olarak da müzik teknolojileri konusunda  dünyanın en önemli web sitelerinden birisi olan MusicRadar Aralık 2012'de  SynthMaster'ı 'Yılın Müzik Enstrümanı Yazılımı' seçti.

Bir Türk şirketi olarak dünyada 1 numara olmayı başardık. Artık ABD ve  İngiltere başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafına ihraç ettiğimiz küresel  bir markamız var. Markamızın popülerliğini daha da arttırmak için ayrıca Computer  Music ve Beat dergileriyle işbirliği yaparak SynthMaster'ın bu dergilere özel  ücretsiz versiyonlarını geliştirdik. Dergileri satın alan herkes SynthMaster  sahibi olabiliyor böylece.

David Guetta, Armin van Buuren, Martin Solveig, Axwell ve Zedd gibi  dünyaca ünlü prodüktör ve DJ prodüksiyonlarında SynthMaster kullanıyorlar.  Türkiye'de de başta Bedük olmak üzere pek çok prodüktör ve DJ SynthMaster  kullanıcısı. İnşallah daha pek çok tanınmış prodüktör ve DJ'i SynthMaster  kullanıcısı yapacağız 2013'de.”

Haberin Devamı

Bıyıkoğlu, Ar-Ge faaliyetlerine Ocak 2013'de başladıkları SynthMaster'ın  3.0 versiyonunda birçok tanınmış synthesizerın yazılım modellerini  geliştireceklerini, akustik enstrüman sesleri kütüphanesi oluşturacaklarını ve  yazılımı iPhone ve iPad mobil cihazları için de çıkaracaklarını sözlerine  ekledi.

SynthMaster 2.5 yazılımı www.synthmaster.com web sitesinden, özelliğine  göre 59-269 TL arası bir ücretle indirilebiliyor. Programın demo versiyonu da  ayrıca bu sitede yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!