Dünya devinin reklam yüzüydü... Mahkemelik oldular

Güncelleme Tarihi:

Dünya devinin reklam yüzüydü... Mahkemelik oldular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 11:42

Geçen aralık ayında reklam yüzü olduğu akaryakıt şirketiyle anlaşması biten Mustafa Sandal, bu tarihten sonra kendi fotoğraflarının kullanılması üzerine yargıya gitti. Daha önce Sandal'a 4 yıl izin 5 milyon 452 bin TL ücret ödeyen şirket, istasyonların her birinin ayrı yönetimi olduğunu belirterek davanın reddini istedi.

Haberin Devamı

Dünya devinin reklam yüzüydü... Mahkemelik oldular

Mustafa Sandal reklam yüzü olduğu BP AŞ.’den 4 yıl için 5 milyon 452 bin lira aldı. İddiaya göre sözleşmenin geçen yıl Aralık ayının sonunda bitmesine rağmen sanatçının fotoğrafları ve reklam afişleri, BP istasyonlarında bu tarihten sonra da reklam amacıyla kullanılmaya devam etti. İzinsiz kullanım için en az 3 milyon lira tutarında kendisine tazminat ödenmesi gerektiğini iddia eden sanatçı, şimdilik 65 bin liralık tazminat davası açtı.

Ortada bir eser olduğu zaman davacının tazminat isteme hakkı olacağını belirten davalı BP avukatları da, “Ancak ortada bir “eser” yoktur. Aralık 2016 ortalarında davacıyla yürütülen kampanya görsellerinin kaldırılmasına karar verilmiş ve tüm aktivitelere son verilmiştir. İstasyonlara kademeli olarak tüm görsellerin kaldırılması gerektiği bildirilmiştir. İstasyonların her birinin ayrı yönetimi vardır. Bu istasyonlar kendi faaliyetlerinden sorumludur. Müvekkilin bir kusuru yoktur” diyerek davanın reddini istedi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!