"Dünya bizi takip edemiyor"

Güncelleme Tarihi:

Dünya bizi takip edemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 11:17

- AFAD Başkanı Oktay: (Türkiye'ye sığınan Suriyeliler) "Şu anda dünya bizim yaptığımız bu hizmetlere yetişmesi bir kenara, takip etmekte bile zorlanıyor"

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - HALİL FİDAN - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Türkiye'nin sığınmacılara sağladığı imkanlara ilişkin, "Şu anda dünya bizim yaptığımız bu hizmetlere yetişmesi bir kenara takip etmekte bile zorlanıyor" dedi.

Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 1 milyon 650 binin üzerinde Suriyeli sığınmacının bulunduğunu, bunlar için de 25 kamp oluşturulduğunu anımsattı.

Kamplarda halen 250 bin civarında sığınmacının yaşadığını aktaran Oktay, ay sonu itibarıyla kapasitenin 325 bine ulaşacağını ifade etti.

Mazlum insanlara yönelik çalışmaların, "on binlerce yıllık Türk tarihinin Türkiye Cumhuriyeti tarafından devam ettirildiğinin göstergesi" olduğunu anlatan Oktay, "Şu anda dünya bizim yaptığımız bu hizmetlere yetişmesi bir kenara takip etmekte bile zorlanıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Oktay, yapılan işlerdeki kalitenin yanı sıra barınma merkezlerindeki altyapı ve yönetim tarzın, insana verdikleri değerin göstergesi olduğuna işaret etti.

Türkiye'deki kampların dünya standartlarının çok üzerinde olduğunu vurgulayan Oktay, bu alanlarda her türlü konforun sağlanmaya çalışıldığını dile getirdi.

- "İlk günkü hassasiyetimizle çalışıyoruz"

Suriye'de yaşanan vahşetin ardından insanların umutsuzluğa kapıldığını ve büyük tramvalar yaşadığını anlatan Oktay, şöyle devam etti:

"Bu insanlar, ülkelerinde zulüm gördü, vahşet yaşadı. Türkiye ise bunları o cehennem ortamından çıkarıp aldı. Türkiye bu hizmeti veren, yardım elini uzatan tek ülkeydi. Sayın cumhurbaşkanımız ve sayın başbakanımızın talimatlarıyla ilk gunden itibaren nasıl oradaysak şu anda da bütün samimiyetimizle oradayız. İlk günkü hassasiyetimizle ilk günkü gibi mücadelemizi sürdürüyoruz. Dolayısıyla bu böyle devam edecek."

Oktay, kamplarda kalan insanların mutluluğunun kendilerini de sevindirdiğini ifade etti.

Zulümden kaçarak Türkiye'ye sığınan mazlum insanların geleceğe umutla baktıklarını belirten Oktay, "Şimdi burada Türkiye ile Suriye'nin yüzyıllara dayanacak dostluğunun temelinin köprüsünün nasıl kurulduğunu görüyoruz. Nasıl geçmişten bugüne iki toplum dost ise bugünden sonra da o dostluğun sağlam köprülerle devam edeceğini görüyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!