Dünya bizi konuşacak

Güncelleme Tarihi:

Dünya bizi konuşacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Tarihimizde ilk kez Dünya Şampiyonası Finalleri'ne kalmayı başaran Voleybol Milli Takımımız'ın gözü yükseklerde. Federasyon Başkanı Ahmet Gülüm, yakın bir gelecekte Türk voleybolunun daha büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Türk voleybolu inanılmaz bir patlama yaptı. Ahmet Gülüm'ün federasyon başkanlığına gelmesiyle başlayan çıkış, 4 ay gibi kısa bir süre içinde ilk meyvasını verdi ve Türk Milli Takımı, tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası finallerinde oynama hakkını elde etti. İtalya'daki eleme grubu maçlarında Finlandiya ve Belçika'yı geride bırakmayı başaran takımımızın büyük bir zafer kazandığını söyleyen Gülüm, hedefe ekip çalışmasıyla ulaştıklarını ifade etti.

Dünya'nın ilk 24 takımı arasında yer alarak sınıf atladığımızı ifade eden Gülüm, ‘‘Avrupa kıtası voleybolun en iyi oynandığı yer. Biz bu başarıyı İtalya Milli Takımı'nın çalıştığı koşullarla çalışarak yakaladık. Çağdaş Türkiye'nin çağdaş milli takımını yarattık. Ancak bu bizim için yeterli değil. Şimdi kıtamızın dışındaki ülkerle mücadele edeceğiz. Onlar da bizim takımımızı ve başarılarımızı konuşacaklar. Bu gurur verici başarıda herkesin payı vardır'' dedi.

Tüm ilgililerin voleybola destek olmasını isteyen Gülüm, birlikte daha ileri gideceğimizi ifade ederek ‘‘ Artık Türkiye 2000 yılına kadar voleybol konuşacak. Bugünden sonra milli takımımızı bir kulübe bağlı olmayan bağımsız bir teknik heyetin çalıştırmasını istiyoruz. Bu hafta içinde ünlü Rus Teknik Direktör Oleg Antrepov'la görüşme yapılacak. Bundan sonra tüm dünyada Türkiye'nin adı geçecek. Bu olağanüstü bir başarı demektir. Bu noktaya gelmemiz için büyük emek harcayan teknik kadroya ve Semih Oktay'a ayrıca teşekkür ederiz'' dedi.

BÜYÜK COŞKU

Nefeslerin kesildiği, solukların tutulduğu bir maçtan sonra Belçika'yı devirip Japonya vizesini alan voleybolcularımızın mutluluğuna diyecek yoktu. Haklı bir sevinç yaşayan ay yıldızlı voleybolcularımız, bu coşkuyu, tribünden kendilerini yürekten destekleyen bir avuç voleybolsever ile paylaştılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!