Dünya Astsubaylar Günü Osmaniye'de kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Dünya Astsubaylar Günü Osmaniyede kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 12:04

Dünya Astsubaylar Günü Osmaniye'de kutlandı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Osmaniye Şubesi, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü'nü düzenlenen törenle kutladı.
Musa Şahin Bulvarı'ndaki tören alanında bir araya gelen TEMAD üyeleri, derneğin 33'üncü kuruluş yıl dönümü ve Dünya Astsubaylar Günü için tören düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TEMAD Osmaniye İl Başkanı Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Şenel Yıldız tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.
Konuşmasında, TEMAD'ın Osmaniye'de 12 yıl önce kurulduğunu belirten Başkan Şenel Yıldız, "12 yıldan beri Osmaniye'mize ve üyelerimize hizmet vermekteyiz. Diğer sivil toplum kuruluş örgütleri ile çalışmalar ve istişarelerde bulunarak Osmaniye'mize katkıda bulunmaktayız. Derneğimizin 37 bayan 91 erkek olmak üzere 128 üyesi mevcuttur" dedi.
Türkiye üzerinde oynanan senaryolar olduğunu belirten Yıldız şöyle devam etti:
"Vatanımızı bölmek ve kalkınmasını engellemek, iç savaşa dönüştürmek İsteyen içte ve dışta her türlü oyunlar oynanmaktadır. Bizler bu oyuna gelmemeliyiz. Yıllarca aynı bayrak aynı toprak üzerinde yaşamış ve yaşamaya devam edeceğiz. Eğer bir ülke ekonomisiyle, ordusuyla güçlüyse kimse ona dil uzatamaz. Bizim ordumuz milletimizin bağrından çıkmıştır. Ordumuzu dejenere etmek düzenini bozmakla milletimize zarar vermekten ileri gidemez. Bu da kimsenin haddi değildir. Bizler emekli astsubaylar olarak kutsal mesleğimize başlarken aziz milletimiz ve ülkemiz için seve seve canımızı vereceğimize yemin ettik. Bugünde aynı yüksek ideallerle Türkiye Emekli Astsubaylar derneği çatısı altında ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz."
Program da ayrıca günün anlamına uygun şiirler okundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!