Dünya 3'üncüsü Derya'ya coşkulu karşılama

Güncelleme Tarihi:

Dünya 3üncüsü Deryaya coşkulu karşılama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 15:01

Dünya 3'üncüsü Derya'ya coşkulu karşılama

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- DÜNYA Tekvando Federasyonu tarafından Kanada'da düzenlenen Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olan Edirne Belediyespor Kulübü'nün milli sporcusu Derya Eşme, ülkeye dönüşünde muhteşem bir şekilde karşılandı.



Kanada'nın Burnaby kentinde 16-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Geçler Dünya Tekvando Şampiyonası'nda ay yıldızlı forma ile 44 kilo bayanlarda mücadele eden Derya Eşme, Gençler Tekvando Şampiyonası'nda dünya üçüncülüğünün sahibi oldu.

Kanada'dan Türkiye'ye dönüş yapan Derya Eşme'yi, antrenörü Metin Eşme, annesi Emine Eşme, babası Kadir Eşme, ağabeyi Ertuğrul Kaan Eşme, yardımcı antrenör Özlem Yılmaz ve Özlem Yıldız'ın oğlu Orkun Yılmaz Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşıladı.

Kızını havaalanında karşılayan Emine Eşme, duygu dolu anlar yaşadı. Eşme, kızının elde ettiği başarıdan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi, baba Kadir Eşme'de destek veren herkese teşekkür etti.



Bundan sonraki hedefinin 2020 yılında düzenlenecek olimpiyatlara katılmak olduğunu anlatan Derya Eşme, desteği nedeniyle Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür etti. Derya Eşme'nin spor camiasında efsane olma yolunda hızla ilerlediğini anlatan antrenör Metin Eşme, "Son iki yılda 3 kez Türkiye şampiyonu ve 2 kez de dünya şampiyonu oldu. Tekvando gibi olimpik bir spor dalında; 98 ülkeden 900 sporcunun yarıştığı bir şampiyonada dünya üçüncülüğü elde etmek gerçekten çok zor. İnanılmaz bir çalışma ve 9 yıllık bir çalışmanın karşılığında elde edilen bir başarı. Derya Eşme'yi olimpiyatlara hazırlamak istiyoruz. İnşallah 2020 olimpiyatlarının dönüşünde de böyle bir karşılama yapmayı Allah bize nasip eder. Bütün Edirne'ye bu gururu yaşatmak istiyoruz. Bu başarıdaki paylardan birisi sporcunun, ikincisi ailesinin, üçüncüsü çalıştırıcının ve en önemlisi bize en büyük desteği veren kulübümüzdü. Bu kulübün başkanı olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim" dedi.

Edirne'ye dünya üçüncülüğünü getiren Derya Eşme, TEM Otoyolu Edirne gişelerinde coşkuyla karşılandı. Dev Türk bayrağı, 'Seni seviyoruz şampiyon' afişleri ve meşaleler ile karşılanan Eşme, duygu dolu anlar yaşadı. Gişelerde oluşan konvoy daha sonra Edirne turu yaparak, Dünya üçüncülüğünü kutladı.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!