‘Dünya 15 gün kararacak’ haberi ‘fake’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

‘Dünya 15 gün kararacak’ haberi ‘fake’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 16:34

Bir süredir yerli ve yabancı birçok internet sitesinde yer bulan ‘Dünya 15 gün kararacak’ haberi yalan çıktı. NASA’nın kaynak olarak verildiği haber birçok kişiyi boş yere heyecanlandırmıştı.

Haberin Devamı

5 Kasım’dan itibaren dünyanın Venüs ve Jüpiter gezegenlerinden kaynaklanacak bir dizi astronomik olaydan dolayı 15 gün boyunca karanlıkta kalacağını vurgulayan haberler yalan çıktı. NASA Başkanı Charles Bolden’in açıklamasıymış gibi yazılan haberlerde aynı zamanda güneşin mavi renge dönüşeceği ve konuyla ilgili Beyaz Saray'a bin sayfalık bir rapor sunulduğu da belirtiliyordu. Ancak NASA tarafından böyle bir açıklama yapılmamıştı.

PROFESYONELCE KURGULANDI

‘Newswatch33’ isimli site tarafından yayıldığı belirtilen haber o kadar profesyonel kurgulanmıştı ki konuyla ilgili okuyuculara NASA’nın açıklamasına göre panik yapılmaması gerektiği ve durumun 15 gün sonra yeniden normale döneceği bilgisi dahi verilmişti. Haberin en dikkat çekici bölümlerinden biri ise bu süre içinde dünyada hava sıcaklıklarının 6 ila 8 derece artacağı artacağı yalanı oldu.

Haberin Devamı

İlgili galeriler:

UZAYDAN GELEN AŞIRI ÜRKÜTÜCÜ SES KAYITLARI

Son birkaç yıla kadar uzayda sesin olmadığını sanıyorduk, ama aslında elektromanyetik titreşimler olarak uzayda da sesi kaydetmek mümkün. NASA Voyager, INJUN 1, ISEE 1 ve HAWKEYE uzay araçlarının yıllardır uzayda kaydettiği sesler gerçekten çok ilgi çekici ve bazıları korkutucu.

İnsanoğlu ne kadar büyük? Evrende yerimiz ne kadar? Gördüğümüz ve göremediğimiz her şeyin boyutları bu inanılmaz videoda.

 AY'IN YERİNDE BAŞKA GEZEGENLER OLSAYDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!