Dündar: Suriyeliler, Türkiye’deki düzene uymalı

Güncelleme Tarihi:

Dündar: Suriyeliler, Türkiye’deki düzene uymalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 17:51

Dündar: Suriyeliler, Türkiye’deki düzene uymalı

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- BURSA Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Çarşamba Mahallesi’nde geçtiğimiz gün Suriyeliler tarafından çıkarılan olayları hatırlatarak, Suriyelilerin Türkiye’deki toplumsal düzene uymaları gerektiğini söyledi.

Merkez Osmangazi ilçesi Çarşamba Mahallesi’nde geçtiğimiz gün bir grup Suriyelinin kıraathane basarak 3 kişiyi pala ile yaralaması, ardından mahalledeki Türkler ile  Suriyeliler arasında yaşanan kavga, Osmangazi Belediyesi Meclisi toplantısında ele alındı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Çarşamba ve Altıparmak bölgeleri Suriyelilerin yoğun yaşadığı yerler. Geçtiğimiz gün Çarşamba Mahallesi’nde yaşanan olay polisiye bir olay. Bizim o bölgede düzeni sağlamak noktasında belediye olarak herhangi bir eksiğimiz yok. O bölgedeki Suriyeli vatandaşlar ile sık sık görüşmeler yaparak buradaki düzene ayak uydurmaları noktasında ikazlarda bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Suriyelilerin kendilerine has bir yaşam tarzı var. Genellikle gündüzleri uyuyup, geceleri de geç saatlere kadar çalışmayı tercih ediyorlar. Ancak Suriyeli vatandaşların bu ülkenin yaşam tarzlarına ayak uydurmaları gerekiyor. Bu konuda da gerekli uyarıları yapıyoruz. Bizler nasıl toplumsal düzene uyuyorsak, onlar da uyacaklar. Suriyelilere karşı herhangi bir ayrıcalık söz konusu değil” dedi.

ARAPÇA TABELALAR

Bölgedeki Arapça tabelalar konusunda da konuşan Başkan Dündar, şunları kaydetti:

“Arapça tabelalar konusu sık sık gündeme geliyor. Bölgede Arapça olduğu gibi İngilizce tabelalar da var. Tabelaların asıl amacı insanlara o işyerinde ne satıldığını bildirmektir. Suriyeliler kendi aralarında alış veriş yaptıklarından dolayı tabelalarını Arapça yazdırıyorlar. Osmangazi Belediyesi olarak bu konuda uyarılar yapıyoruz ve tabelalara Türkçe karşılıklarını yazdırıyoruz. Suriyeliler ülkelerindeki savaştan kaçarak bizim ülkemize sığındılar.  Adları üzerinde sığınmacı. Bize sığınan bir insanın can ve mal güvenliğini korumamak bizim ne inancımıza ne de kültürümüze yakışır. Aynı şekilde kendi vatandaşlarımızın da Suriyeliler tarafından mağdur edilmesine göz yummayız.”

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!