Dündar’dan Yabancı Öğrencilere Diploma

Güncelleme Tarihi:

Dündar’dan Yabancı Öğrencilere Diploma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 14:14

YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLARI İLE TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ’NİN OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NİN DESTEĞİ İLE DÜZENLEDİĞİ AKADEMİK VE MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLER, SEYYİD USÜL KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN TÖRENLE DİPLOMALARINI ALDI.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları ile Türkiye Yazarlar Birliği’nin Osmangazi Belediyesi’nin desteği ile düzenlediği Akademik ve Mesleki Eğitim Programını tamamlayan öğrenciler, Seyyid Usül Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin Bursa’da eğitim gören yabancı üniversite öğrencilerine yönelik 21 Şubat-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiği Akademik ve Mesleki Eğitim Programını 150 öğrenci katıldı. Bu yıl 3’sü gerçekleştirilen ve yaklaşık 50 akademisyenin seminer verdiği eğitim programına iştirak eden öğrencilere çeşitli eğitimler verildi. Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar başta olmak üzere dünyanın 46 değişik ülkesinden öğrencilerin katıldığı ve yaklaşık 4 ay süren eğitimlerini tamamlayan yabancı öğrenciler, Osmangazi Belediyesi Seyyid Usül Kültür Merkezi’nde törenle diplomalarını aldı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, dünyanın pek çok farklı ülkesinden gelerek Türkiye’de üniversite eğitimi gören çocukların düzenlenen farklı eğitim programlarına katılarak Türk kültürünü öğrenme imkanı bulduğunu söyledi. Eğitim programına katılan öğrencilerin aynı zamanda birer kültür elçisi olduğuna dikkat çeken Dündar, “Ben de sizler gibi ilköğretimi dışarıda tamamlayıp, lise ve üniversite eğitimi için Türkiye’ye geldim. Daha sonra da burada hayatımı devam ettirdim” diye konuştu.
Bursa’nın, temelinde barış, kardeşlik ve adalet anlayışının hakim olduğu, dünyada 600 yılı aşkın süre hüküm süren Osmanlı’ya kurucu payitahtlık etmiş bir şehir olduğunu söyleyen Başkan Dündar, “Ecdadımız üç kıtada fethettikleri topraklara adaleti ve insanlığı götürmüş, inanç hürriyeti tanımıştır. Ben inanıyorum ki, sizler de aldığınız eğitimlerde bu inanç ve düşünceye sahip oldunuz. Çünkü biz, sadece kendimiz için barış adalet demiyoruz, bütün insanlık için aynısını düşünüyoruz. Eğitim hayatlarınızı tamamlayıp ülkelerinize döndüğünüzde, bu inançla hareket edeceğinize inanıyor, sizleri kutluyorum” diye konuştu.
Diploma törenine katılan Bursa Vali Yardımcısı Cemal Polat ise, “Hepimiz bir ağacın meyvesi, dalları, gövdesiyiz. Hiç birimizin birbirimizden farkı yok. yeryüzünde barışı ve kardeşliği sağladığımız takdirde dünyaya nizam verebiliriz” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende, Başkan Dündar, Tataristanlı misafir doktora öğrencisi Aliya Sharafullina’ya tablet hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!