Dumbledore emekli oluyor

Güncelleme Tarihi:

Dumbledore emekli oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 01:19

Bugüne kadar çekilen altı Harry Potter filminde 'Albus Dumbledore' rolünü canlandıran Michael Gambon, hafızasının zayıfladığını söyleyerek oyunculuğu bıraktı. 74 yaşındaki Gambon, "Bunu kabul etmekte zorlanıyorum ama artık repliklerimi ezberleyemiyorum" dedi.

Haberin Devamı

"Bu korkunç bir şey. Ama kabul etmek zorundayım... Söylerken kalbim parçalanıyor ama senaryoyu öğrenmem bile çok uzun sürüyor" diyen 74 yaşındaki aktör, Sunday Times'a emekli olacağını açıkladı.

6 ay önce tiyatro sahnesinde repliğini unuttuğunu ve buna çok üzüldüğünü söyleyen Michael Gambon, bir süre kulaklık yardımıyla oyunculuğu sürdürdü: "Sahnedeyken bana replikleri içeriden okuyorlardı, ben de kulaklıkla dinliyor ve tekrarlıyordum. Sonra anladım ki bu iş böyle yürümez... Biri size repliklerinizi okurken sahnede bağıramazsınız, çığlık atamazsınız, koşamazsınız. Yani kısacası; rol yapamazsınız."

Dumbledore emekli oluyor

Haberin Devamı

Tiyatro sahnesinde daha önce de repliklerini unutan Michael Gambon, 2009 yılında BBC'ye 'stresten panik atak geçirdiğini' söylemişti. Oyuncu bu krizden sonra Alzheimer testi yaptırdı. Sonuçlara göre yaşadığı hafıza kaybının hastalıktan değil, ilerlemiş yaşından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!