Dumansız saha kampüse girdi

Güncelleme Tarihi:

Dumansız saha kampüse girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 00:00

YÖK, üniversitelerin öğrenci temsilcileri ile birlikte, üniversitelerde sigara kullanımının önüne geçilmesi amacıyla “Dumansız Kampüs” projesi başlatacak.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal, Bilkent Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Altınel, Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Buğra Ağaoğlu ile bir araya gelerek, proje hakkında görüştü.
Projeyle üniversitelerde sigaranın bırakılması, sigara kullanmayanların sigaradan sakındırılması ve sigara kullanmayanların sigara kullananlara sigarayı bıraktırması amaçlanıyor.
YÖK, düzenleyeceği konferanslarla, hazırladığı afişlerle projeye destek verecek.
1 Mart 2011 tarihinde başlaması planlanan proje için Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile de görüşmeler devam ediyor.
Öte yandan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, projeye ilişkin yaptığı görüşmeyi Facebook’daki kişisel sayfasından da duyurdu. Proje için “üniversite gençliğinden çağın projesi” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Sigarasız hayat kuyruğa soktu

SAĞLIK Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Nejat Özgül, “Dumansız hava sahası” uygulamasıyla sigarayı bırakmak isteyenlerin sayısında büyük artış olduğunu, Sağlık Bakanlığı’nın sigara bıraktırma poliklinikleri önünde uzun kuyruklar oluştuğunu bildirdi. Özgül, belirli merkezlerin yanı sıra Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerindeki (KETEM) sigara bıraktırma polikliniklerinin vatandaşlara yardımcı olmak üzere faaliyet gösterdiğini bildirdi.
Uygulanan tedavi sonrası sigara bırakma oranlarının yüzde 70’ler civarında olduğunu dile getiren Özgül, “Bu oran diğer ülkelerde yüzde 40-50’ler civarındadır. Ülkemizde aldığımız sonuçlar çok umut verici” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!