Dulkadiroğulları'ndan Denek Dağı'nda anma şöleni

Güncelleme Tarihi:

Dulkadiroğullarından Denek Dağında anma şöleni
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 11:03

Dulkadiroğulları'ndan Denek Dağı'nda anma şöleni

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Dulkadiroğluları Derneği, Sılayı Rahim ve Aşık Serdai anma etkinlikleri kapsamında Denek Dağı'nda 17'ncis düzenlenen geleneksel anma şenliği düzenlendi. Şnlikte, Dulkadiroğulları'na bağlı beylikler, kurdukları çadırlarda piknik yaptılar.  
Kahvaltıyla başlayan şenlik, sanatçıların konserleriyle devam etti. Şenlikte Kırıkkale Valiliği Ustalar Topluluğu, Keskin Taşan Kardeşler Topluluğu, Keskin Halay ekibi, Ustalar Topluluğu, Kahramanmaraş folklor ekibinin gösterileri büyüledi. Şarkı ve türkülere eşlik eden vatandaşlar, oyunlar oynayıp, halay çektiler. Şölene katılan heyet, beyliklerin çadırlarını gezip, vatandaşların çaylarını içme ve yemek yeme fırsatı buldular. Kırıkkale Belediyesi Mehteran takımı da şölene katıldı. 
Dulkadiroğulları Derneği Başkanı Köksal Erkoç yaptığı açıklamada, "Bu yıl 17'ncisini yapmış olduğumuz Dulkadiroğulları Silai Rahim ve Aşık Serdai'yi anma günü etkinlikleri gün geçtikçe önemini ve anlamını daha da büyütmektedir. Bu gün burada 76 vilayetten akrabalar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu başkanları var. Buradan tüm dünyaya haykırıyorum; Hiç kimse büyük Türk milletine boyun eğdiremez. Bizi asla bölemeyeceksiniz. Kardeşliğimizi asla bozamayacaksınız. Türkiye Dünya mazlumlarının yardımcısı ve umudu olmaya devam edecektir" dedi. 
Köksal, Dulkadiroğulları ve Osmanlı arasındaki akrabalığı Fatih Sultan Mehmet, 2. Beyazıt ve Yavuz Sultan Selim'le devam ettiğini de hatırlatırken, "Bizler bu soyun devamı olarak milletçe bugün bir aradayız. Sizler bugün hiç kimseye nasip olmayan bir işi başardınız. Tam 14 yıldır bir birlikteliği sürdürüyoruz. Bugün ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Türkiye'nin bölgesinde söz sahibi olmasını istemeyen odaklar her türlü yola başvuruyorlar. Bizleri ayrıştırma, birbirimize düşürmeye gayret ediyorlar. Bizlere düşen görev, bu oyunlara gelmemektir" diye konuştu.   
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!