Dulkadiroğlu'nda camilerin çehresi değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Dulkadiroğlunda camilerin çehresi değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 09:57

Dulkadiroğlu'nda camilerin çehresi değişiyor

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediyesi'nin bölgesinde bulunan camilerin çevre düzeni ve fiziki şartlarının iyileştirilmesi adına başlattığı çalışmalar, Sümer ve İstasyon Mahallelerinde devam ediyor. Vatandaşlar, yapılan çalışmalarla camilerin çehresinin değiştiğini söylüyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, işçilerle sohbet edip bilgi aldı. Daha sonra değerlendirmelerde bulunan Okay, kendi bölgelerindeki tüm kamu kuruluşlarının eksiklikleriyle alakalı kendilerini sorumlu hissettiklerini, bundan dolayı da imkanlar ölçüsünde kamu binalarına destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Okay, şöyle konuştu:
"Camilerimizin bahçe ve istinat duvarlarının yapılmasından çevre düzenine kadar birçok konuda çalışma yapıyoruz. Sümer Mahallemizde bulunan Osmanoğlu Osman Dingiş Cami'mizin eksiklikleriyle alakalı yaptığımız çalışmalar devam ediyor. İstinat duvarları tamamlanan camimizin bahçesinde ve çevresinde düzenlemeler yapıyoruz. Kısa sürede bu çalışmaları tamamlayacağız ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.  Buradaki çalışmaların sona ermesiyle ekiplerimizi Aydınlılar Camii'ne kaydıracağız. Buradan da İstasyon Mahallesi'nde bulunan ve giriş katı bir yangın sonucu tahrip olan camimizde de çalışma yapacağız. Yanan alanın iyileştirilmesi ve çok amaçlı kullanılması adına nasıl bir çalışma yapabiliriz onu değerlendiriyoruz. Ayrıca camimizin bahçesine kilit parke döşenmesi ve çevre düzeninin yapılması adına da çalışma başlatacağız."
CAMİ TEMİZLİĞİ İÇİN ÖZEL EKİP KURDUK
Başkan Necati Okay ayrıca camilerin temizliğine de önem verdiklerini ifade ederek, "Camilerin temizlenmesi ve bu noktadaki bakımlarının yapılması için özel bir ekip kurduk. Tüm camilerimizin temizlenmesi için yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bayan personellerden oluşan bu ekibimiz bölgemizde bulunan camileri tek tek temizliyor. Bu ekiplerimiz çalışmalarını sürdürecekler. Vatandaşlarımızın ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirmesi adına bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" diye konuştu.
Cami cemaatleri de yapılan bu hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Okay'a teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!