Düğüne 5 kala estetiği

Zaman değişti; düğün için sadece manikür-pedikür ve topuz yaptırmak yetmiyor.

Haberin Devamı

Çiftler kusursuz bir gelin/damat olmak için düğün öncesi estetik cerrahların kapılarını çalıyor; botokstan dolguya, diş beyazlatmadan bel inceltmeye birçok operasyona “evet” diyor. Biz de bu özel güne hazırlanan çiftlerin hangi cerrahi ve medikal müdahaleleri ne zaman tercih etmeleri gerektiğini, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir’e sorduk.

Kepçe kulak operasyonu ile gelin topuzu
Çocuk yaşlarda yapılması tavsiye edilen kepçe kulak operasyonlarına, ülkemizde daha çok 20 yaş civarında talep geliyor. Özdemir, bununu nedenini “ailelerin problemin farkına geç varması” diye açıklıyor ve ekliyor: “Kepçe kulak ameliyatlarının büyük çoğunluğu lokal anestezi altında  yapılabiliyor. Genellikle 1,5-2 saat süren operasyon sonrası kişi hemen ayağa kalkabiliyor, eve gidebiliyor. Operasyon yaptıranlar, iş hayatlarına 4-7 gün içinde dönebiliyor. Bu operasyonun diğer hazırlıkları da aksatmaması adına düğüne en az üç hafta kala yapılmasını tavsiye ediyoruz.”

Balayı öncesi botoks ve dolgu

Botoks ve dolgu, hem kadın hem de erkekler tarafından en çok tercih edilen işlemlerden... Bu tip işlemlerin düğünden 10 gün kadar önce yaptırılmasını tavsiye eden Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, botoksun kırışıklık tedavisi dışında terlemeye engel olmak için de kullanıldığının altını çiziyor.

Dekolte için göğüs estetiği

Her kadın hayali olan gelinliği daha iyi taşıyabilmek, daha güzel görünmek ister. Bu konuda desteğe ihtiyacı olduğunu düşünenler, gelinlik dekoltesi için meme operasyonunu tercih ediyor. Dr. Özdemir, bu konuyla ilgili şu bilgileri veriyor: “Hayalindeki gelinliği rahatça taşımak isteyenler; meme hacmi yeterli değilse meme protezi, memelerinde sarkma durumu söz konusuysa meme dikleştirme ve toparlama işlemlerini tercih ediyor. Göğüs büyütme ve dikleştirme operasyonlarının düğüne en az bir ay kala yaptırılmasını tavsiye ediyoruz. Bu tip operasyonlardan sonra gündelik hayata dönmek ise 7-10 gün kadar sürüyor.”

EDıTÖRDEN...

Çiçek hikayeleri

Haberin Devamı

Doğal yaşama yönelişle birlikte Nestidante sabunlarına da rağbet arttı. Bu sabunların içeriğinde zeytin yağı, badem yağı, fındık yağları bulunuyor ve bu doğal yağlar cildi besleyip nemlendiriyor. Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda ve Harvey Nichols’larda satılan ve kırmızı gelincikleri çağrıştıran “Intoxicating Poppy” çeşidi ise ciltte ipeksi bir dokunuş kazandırıyor.

Yaşlılığa dur deyin

Haberin Devamı

Newpeptin serisine ait “Advanced Wrinkle Repair” cilt yaşlanmasının ana nedenleri ile savaşmak için 3’lü Peptit teknolojisini kullanıyor. Cildin nemlendirilmesinde hayati önem taşıyan hyalüronik asiti peptinlerle birleştiren formül, ince çizgiler ve kırışıklıklarla savaşıyor, oluşumlarının engellemesinde rol oynuyor. Etkili sonuç için ürünün en az 4-6 hafta boyunca düzenli şekilde kullanılması tavsiye ediliyor.

Saçlarınızı kırmayın

Kusursuz saçlara sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz. Ama uçlarındaki kırıklar yüzünden onları isteğiniz gibi uzatamıyorsunuz, sürekli kestirmek zorunda kalıyorsunuz. ışte, kırıklarla vedalaşmanızı sağlayacak birkaç küçük ipucu...

Haberin Devamı

? Güneş ışığı ve sıcak fön saçların kurumasına yol açan en önemli faktörlerden. Kurumayı önlemek için kullandığınız şampuanı saç köklerinize kadar iyice yedirin. Fazlasıyla da saç uçlarını iyice köpürtün. Bakım kremi ve düzenli olarak uygulanan saç bakım maskeleri de saçlarınıza canlılık katacaktır.
? Duş sonrası saçlarınızı kurularken nazik olun. Havluyla yaptığınız sert hareketler hem saç tellerine zarar veriyor hem de  elektriklenmeye neden oluyor. Önümüz yaz, mümkünse yıkama sonrasında saçlarınızı kendi halinde kurumaya bırakın ya da saç kurutma makinesinin hassas devrini ayarlayarak fazla sıcak olmayan bir ısıda kurutma işlemini gerçekleştirin.
? Saçlarınız çok mu uzun? Öyleyle uyku sırasında size sorun yaratıyor demektir. En iyisi yatmadan önce saçlarınızı toplayın. Böylelikle hem sürtünmeden dolayı zarar görmelerini hem de düğümlenmelerini önlersiniz.
? Tıpkı cildiniz gibi saçlarımızın da en önemli besin kaynaklarından biri nem... Özellikle yaz mevsiminde saçların kurumasını önlemek için size önerimiz, koruyucu ürünler kullanmanız. Saç bakım serumları ve nem kaybını önleyen bakım ürünleri, bunun için idealdir...
? Evet, saçları taramak saç köklerinde kan dolaşımının harekete geçmesini sağlıyor ve böylelikle saçın sorunsuz ve hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor. Ancak bu işlemi saçlarınız ıslakken yaptığınızda, kolayca kırılmalarına yol açabileceğinizi unutmayın.
? Saçları iki ayda bir düzenli olarak kestirmek hem uçlarının güçlenmesine hem de daha hızlı uzamalarına yardımcı olacaktır.

Cildinizi koruyun

Haberin Devamı

Clarins; bronzluğun uzun süreli olmasını sağlamak ve cildin kalitesini korumak üzere formüle edilmiş bir güneş sonrası serisi yarattı.
Bu yeniliğin temelinde, bilimsel bir hedef yatıyor: Deri hücrelerinin korunması, plajdan ayrıldığınız anda sona ermemeli... Bu nedenle Clarins güneş sonrası bakımları özel “Multi Hücresel Koruma Aktifleri” içeriyor. Bunlar olası güneşlenme hatalarını telafi ediyor ve cildi doğrudan güneşe maruz kalınmadığında dahi tehdit oluşturan serbest radikallerin zararlarından koruyor.
KALICI BıR BRONZLUK ıÇı DAHA FAZLA BAKIM
? Daha fazla konfor: Clarins güneş sonrası ürünleri cildi hızlı bir şekilde serinletiyor. Fazla güneşlenmeye bağlı olarak meydana gelen yanma hissini yatıştırıyor.
? Daha fazla nemlendirme: Cildin nem dengesi sağlanıyor. Derinin pullanma ihtimali en aza indirgeniyor. Işıltılı bir bronzluk kazanıyor ve uzun süre bu bronzluğu koruyor.
? Daha fazla gençlik: Clarins erken yaşlanmadan korunan cilt esnekliğini ve gençliğini muhafaza ediyor.

KATILIN,  KAZANIN

Haberin Devamı

“Cildin yaşlanmasına sebep olan en önemli dış faktör nedir?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişiye “Clarins SOS Coup de Soleil” hediye edilecek. Bu uygulama web sitesinde 29-30 Mayıs tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 15 adet ile sınırlı.

Geçen haftanın kazananları

İşte Lancaster talihlileri

? Alev Demirtaş ? Ayşen Acar ? Dilek Koç ? Filiz Taşdan ? Gül Doğan
?  Hülya Uçar ? Rabia Irmak ? Senem Özçobanoğlu ? Sinem Subay ? Sohbet Aksoy

Yazarın Tüm Yazıları