Düğünden Öztürk'ü aradı: İkna et

Güncelleme Tarihi:

Düğünden Öztürkü aradı: İkna et
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 00:06

GENELKURMAY Başkanlığı dün darbe girişimine yönelik yeni bir açıklama yaptı. Genelkurmay açıklamasında, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın, Akıncı Üssü lojmanları bölgesinde bulunan eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk’ü arayarak, 4’üncü Ana Jet Üssü Akıncı’dan kalkan uçakların ikna edilmesini istediği belirtildi. Açıklamada, özetle şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

15 Temmuz 2016 Cuma günü 16.00 sularında MİT tarafından verilen bilgi, Genelkurmay Karargâhı’nda; Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay 2’nci Başkanı’nın katılımıyla değerlendirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı’nın, uçuşların durdurulması ve havadaki görevli uçakların indirilmesine ilişkin talimatı Hava Kuvvetleri Harekât Merkezine iletilmiş, uçuşların durdurulmasına ilişkin işlemler saat 19.26 itibariyle tamamlanmıştır.
Tüm bu ikaz ve uyarılara rağmen 21.45’ten itibaren bir kısım meydanlardan değişik tanıtıcı kodlar ve çağrı isimleri kullanılarak kalkış yapıldığı tespit edilmiştir. Hain teröristlerce (FETÖ) öncelikle Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nin kontrol altına alınmasının istenmesi üzerine İstanbul’da bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal tarafından Ankara’da Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Vekiline Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nin teröristlerden temizlenmesi talimatı verilmiştir. Harekât Merkezi işlevsiz hale getirilmiştir.

Haberin Devamı


AKINCI’YA GİTMESİNİ İSTEDİ
Hava Kuvvetleri Komutanı Ankara’da Akıncı Üssü lojmanları bölgesinde bulunan Orgeneral Akın Öztürk’ü arayarak kendisine 4. Ana Jet Üssü Akıncı’dan kalkan uçakların yasa dışı olduğunu, ivedilikle Akıncı’ya giderek oradaki kalkışmada bulunanları ikna etmesini istemiştir. Kalkışmanın 3 meydan ile sınırlı olduğu belirlenmiştir. İstanbul’da Karargâh dışında bulunan Orgeneral Ünal ve beraberindeki Muh. Hv. Kv. Komutanı Korg. Mehmet Şanver terörist hainler (FETÖ) tarafından gözaltına alınmıştır. Başbakan ve Milli Savunma Bakanı’nın direktifleri doğrultusunda planlamalar yapılmış, müteakiben Akıncı meydanındaki uçuş pistleri F-4 uçakları ile bombalanarak kapatılmıştır. Ayrıca aynı meydandan kalkış yapmak isteyen helikopterler engellenerek, Akıncı kontrol altına alınmıştır. Terörist hainlerin (FETÖ) teslim olmalarını sağlamak maksadıyla, üs içindeki bazı noktalar bomba ile vurularak baskı devam ettirilmiş ve eylemin kırılması sağlanmıştır.”

BAKMADAN GEÇME!