Düğün süreci büyük sorumluluk ve özen istiyor

Güncelleme Tarihi:

Düğün süreci büyük sorumluluk ve özen istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2014 11:28

Nikah şekerinden davetiyeye, organizasyonun yapılacağı yerin fiziki şartlarından dekorasyonuna kadar her ayrıntının dikkat çektiği düğünlerde, bütünlüğün sağlanması önem taşıyor. Çiftler tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde şekillenen tüm bu detayların organize edilmesi ise, büyük sorumluluk ve özen istiyor.

Haberin Devamı

Düğün yapmak isteyen çiftlerin bir yıl öncesinde hazırlıklara başladığını belirten Tülay’ca Organizasyon’un sahibi Tülay Akın, “Biz sektör olarak misafirlerimizin telafisi mümkün olmayan özel günlerini üstleniyoruz. Dışarıdan bakıldığında çok keyifli ve eğlenceli gözüken bu sektörde yapılan çalışmalar aslında çok büyük sorumluluk ve itina gerektiriyor” dedi. Geçmiş yıllarda standart şamdanlar ve sandalye giydirmeleriyle yapılan süsleme çalışmalarının son dönemde yerini temalı ve çifti yansıtan dekor uygulamalarına bıraktığını ifade eden Akın, şunları söyledi: “Çiftlerimiz öncelikle kokteyl mi, yemekli düzende mi, açık alanda mı, kapalı mekanda mı düğün yapmak istediğine karar veriyor. Sonrasında davetli listelerinin oluşturulması, kişi sayısının belirlenmesi, LCV takibi, misafirlere dağıtılacak düğün hatıraları, süsleme detayları, orkestranın belirlenmesi ile çıkılan yolda, aylık düğün planlaması yapılarak düğüne bir hafta kalana kadar çalışmalar devam ediyor. Düğüne bir hafta kala ise, düğün provası yapılıyor.

Haberin Devamı

TEMA İSKAMBİL KAĞITLARI

Ankara’da düğün yapmak isteyen birçok çiftimizin gönlünden kır düğünü veya havuzbaşı düğünü geçse de, hava koşullarının riskli olması, kapalı yerlerde düğün yapmaya veya kapalı alanı da olan açık hava mekanlarını tercih etmelerine neden oluyor. Her çift düğününde kendinden bir parça olsun, düğünü kendilerini yansıtsın istiyor. Bu da davetiyeden gelin arabasına kadar her detayda uygulanabilir hale getiriliyor. Standart, sade uygulamalar isteyen çiftlerimiz de var, daha önce hiç yapılmamış, tamamen kendilerine özel konseptler isteyen çiftlerimiz de. Yaptığımız konsept düğünler arasında iskambil kağıtları, maça, sinek figürleri, tavla zarlarıyla hazırladığımız da var, şömine odunları ve kütüklerle veya deniz kabukları, balıklarla hazırladığımız da.

RENGARENK ŞEKER MASASI

Ankaralı çiftlerin özellikle kır düğünlerinde tercih ettiği bir uygulama da ‘candy bar’ uygulaması. Çeşitli şeker, çikolata, lokum, cupcake, özel tasarım kurabiye gibi ikramları düğün konseptine uygun olarak özel camlarda ve misafirlerin külahlarına koyabileceği şekilde hazırlıyoruz. Düğününü eğlenceli kılmak isteyen ve hatıra olarak da kalsın isteyen çiftler, onlara özel hazırlanan fotoğraf çektirme bölümleri, konuşma balonları ve aksesuarlarla bunu sağlayabiliyor. Açık hava organizasyonları denilince akla ilk gelen şeylerden birisi de görsel şovlar oluyor. Ankaralı çiftler havai fişek gösterisi, yer volkanları, şelale şova oranla daha çok uçan balonların nikah anında uçurulmasını tercih ediyor. Misafirlere dağıtmak üzere yapılan hediyelikler seçilirken daha çok kalıcı olmasına dikkat ediliyor. En çok tercih edilenler arasında anahtarlık, magnet, lavanta keseleri ve fidan dağıtmak yer alıyor. Son dönemde LÖSEV’e destek vermek için davetiyesini ve hediyesini ordan tercih eden duyarlı çiftlerimiz de yoğunlukta.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!