Düğün sevinci deprem hüznü

EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan, uzun zamandır düğün telaşı yaşıyor.

Haberin Devamı

Çağlayan’ın büyük oğlu Endüstri Mühendisi Çağan Çağlayan, iki yıldır birlikte olduğu İktisatçı Kübra Ece ile bugün dünya evine girecek. Düğün için Çağlayan ailesi son aylarda yoğun bir şekilde hazırlıklar yapıyordu. Ancak son günlerde yaşanan acı olaylar nedeniyle ailenin yaşadığı sevinç yerini hüzne bıraktı.

Çiçek göndermeyin

Bakan Çağlayan, şehit haberleri ve Van depremi nedeniyle töreni iptal etmeyi bile düşündü. Ancak son aşamaya gelen hazırlıklar, 5 bin kişiye gönderilen davetiyeler nedeniyle düğün töreni iptal edilerek yerine sade bir nikah töreni yapılmasında karar kılındı. Çağlayan, attığı kısa mesajlarla da davetlilerden törene çiçek göndermemelerini bunun yerine depremzedeler adına açılan banka hesabına para yatırmalarını istedi.
Tabi akşam yapılacak nikah töreni devletin zirvesini de biraraya getirecek. Törenin yapılacağı Sheraton Otel’deki hazırlıklar tamamlanırken, genç çiftin nikah şahitliğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Erdoğan yapacak. Kırıkkaleli olan Ece ailesinin de Çağlayanlar gibi Ankara’da yaşadığını ve sanayicilik yaptığını öğrendim. Çağlayan ve Ece ailesinin depremin ardından gösterdiği bu duyarlılığın “bazılarına” örnek olmasını diliyorum. Başbakan’ın her nikahta yaptığı gibi “üç çocuk” tavsiyesinde bulunacağı Çağan ile Kübra’yı Allah bir yastıkta kocatsın.

Haberin Devamı

Diyanet’in “bütçe” farkı

DİYANET İşleri Başkanlığı, 2012 bütçesinden aldığı 3 milyar 891 milyon lirayla dört bakanlığın bütçesini solladı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sunduğu 2012 Bütçe Yasa Taslağı’nda en dikkat çeken ayrıntı Diyanet bütçesinde yaşandı. 2012’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ödeneği yüzde 22.4 artışla 3 milyar 891 milyon TL’ye çıkarıldı.

Aldığı pay 1.1’e yükseldi

Bu rakamla Diyanet’in bütçeden aldığı pay yüzde 1.1’e yükseldi. 2012’de Avrupa Birliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçelerinin toplamı, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrılan bütçe büyüklüğünün ancak bir miktar üzerine çıkabildi. 2009 yılında 2 milyar 445 milyon 616 bin lira olan Diyanet bütçesi 2010 yılında 2 milyar 650 milyon 530 bin TL’ye çıkarıldı.

Haberin Devamı

Son yıllarda fark atıyor

2010 yılı bütçesi 2009 yılına oranla yüzde 8.4 oranında arttırılan Diyanet, 8 bakanlığın bütçe rakamlarını geçti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi 2011 yılında 3 milyar 178 milyon 992 bin liraya çıkarıldı. Diyanet, 2011 yılı bütçesiyle de 7 banaklığı sollayarak bir rekora imza attı.

Yazarın Tüm Yazıları