Düğün ayakkabınız nasıl olmalı?

Güncelleme Tarihi:

Düğün ayakkabınız nasıl olmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 11:21

Gelinliğin tamamlayıcısı şüphesiz onunla uyumlu bir ayakkabı. İşte düğün ayakkabısı seçiminin püf noktaları...

Haberin Devamı

Düğün gününüzde sizi tüm gece üzerinde taşıyacak olan ayakkabılarınız belki de en çok önem vermeniz gereken detaylar arasında yer alıyor. Rahat ve şık bir ayakkabı seçimi yapmak hem güzel görünmenizi hem de gece boyunca dilediğiniz gibi hareket edebilmenizi sağlar. Peki düğün ayakkabısı seçimi nasıl olmalı?

1. Düğün mevsimini dikkate alın

Düğün ayakkabısı seçerken düğün mevsimini göz önüne alan seçimler yapmalısınız. Yaz aylarında kapalı ayakkabı seçimi yapmamanız gerektiği gibi kış aylarında da açık ayakkabılardan uzak durmanız herhangi bir aksilikle karşılaşmanızı önler.

Düğün ayakkabınız nasıl olmalı

2. Düğün mekanını göz önüne alın

Haberin Devamı

Ayakkabı seçiminde düğün mekanı ve zemin de önemli bir kriter. Düğün mekanı toprak bir zemine sahipse ayakkabınızı dolgu topuklu olarak seçebilirsiniz. Kaygan bir zemine sahip olan mekanda ise altı kaymayan ayakkabılara yönelebilirsiniz.

3. Ayak tipinize göre seçim yapın

Düğün ayakkabısı seçerken ayak tipinize uygun seçimler yapmanız düğün akşamını daha rahat geçirmenizi sağlar. Ayak şeklinize uygun modellere yatırım yapmanızda fayda var.

Düğün ayakkabınız nasıl olmalı

4. Ayakkabı modellerini inceleyin

Ayakkabı seçimi yapmadan önce geniş çaplı bir araştırma yaparak işe başlayabilirsiniz. Mağazalardaki ayakkabı modellerini deneyebilir veya hayalinizdeki ayakkabıyı yaptırmak için ayakkabıcılarla görüşebilirsiniz.

5. Ayakkabı kumaşı seçin

Düğün ayakkabısı seçerken ayakkabı kumaşına özen gösterin. Saten kumaş veya krep gibi seçeneklere gelinliğinize göre karar verebilirsiniz.

Düğün ayakkabınız nasıl olmalı

6. Ayakkabı renginizi belirleyin

Ayakkabı rengi seçerken gelinlik kumaşınızdan bir parça alarak mağazalara gitmek faydalı olabilir. Seçiminizi gelinlik rengine göre yaparak uyumlu bir hava yakalayabilirsiniz.

Haberin Devamı

7. Gelinlik modelinizi göz önüne alın

Düğün ayakkabısı seçerken gelinlik modelinize göre karar vermelisiniz. Kısa gelinliklerde ayakkabılar göz önünde olacağı için şık seçimler yapabilirsiniz. Uzun gelinliklerde ise konforlu ayakkabılar seçme şansınız var.

Düğün ayakkabınız nasıl olmalı

8. Damatla uyumlu bir ayakkabı seçimi yapın

Düğün gecenizde damatla uyumlu bir birliktelik sergilemek için topuk boyunuza özen göstermelisiniz. Damatla aynı boylarda olmanızı sağlayan topuklara yönelebilir ve uyumlu bir görünüm sergileyebilirsiniz.

9. Gelinliğinizin son provasından önce ayakkabılarınızı almış olun

Gelinlik provasının son aşamasında etek boyu için düğün gecesi giyeceğiniz ayakkabılarınızı yanınıza alarak provaya gitmelisiniz. Aksi takdirde gelinlik boyunuz o gece sizi sıkıntıya sokabilir.

Haberin Devamı

Düğün ayakkabınız nasıl olmalı

10. Yanınıza rahat bir ayakkabı daha alın

Düğün gecesi olabilecek aksiliklere karşı ve aşırı yorucu bir gece sonrası ayakkabı değiştirmek isterseniz yanınıza daha rahat bir çift ayakkabı alabilirsiniz. Düğün öncesi gelinliğinizle uyumlu rahat bir çift ayakkabı seçimi daha yapmayı unutmayın.

BAKMADAN GEÇME!