Dudaklarınızın bakımını ihmal etmeyin!

Güncelleme Tarihi:

Dudaklarınızın bakımını ihmal etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 16:01

Sağlıklı ve pembe dudakların sırrı doğru bakımı yapmaktan geçiyor. İşte öneriler...

Haberin Devamı

Dudaklar yüzümüzün en hassas bölgelerinden biri. Dudak bakımını ihmal ettiğinizde çatlamış ve kurumuş dudaklarla oldukça bakımsız bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Sağlıklı ve pembe dudaklar için düzenli olarak dudak bakım yapmak şart.

En etkili dudak bakımı önerileri

Mevsim değişiklikleri, yanlış ruj seçimleri veya stres gibi durumlarda dudaklarda biriken ölü hücreleri temizlemekle işe başlayabilirsiniz. Dudaklarınızdaki ölü hücreleri temizlemek için düzenli olarak dudak peeling'i yapabilirsiniz. Diş fırçanızın üzerine bir miktar esmer şeker serperek dudaklarınızı beş dakika boyunca fırçalayın ve ölü hücrelerden arındırın. Bu işlem aynı zamanda dudaklardaki kan akışını hızlandırır ve dudakların daha dolgun görünmesini de sağlar.

Dudaklarınızın bakımını ihmal etmeyin

Haberin Devamı

Dudak peeling'inden sonra dudaklarınıza nemlendirici kremlerle bakım yapın. Dudaklarınıza zeytinyağı, kakao yağı, badem veya aloe veralı bakım ürünlerinden sürerek pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

Dudak bakımınızı soğuk ve rüzgarlı havalarda da ihmal etmeyin. Havanın kötü olduğu günlerde evden çıkmadan önce dudaklarınıza E vitaminli nemlendiriciler sürün. Böylece dudaklarınızın soğuk havalarda çatlamasını önlemiş olursunuz.

Yaz aylarında dudak bakımının temelinde güneşten koruyucu özellikli ürünler kullanmak geliyor. Dudaklarınızı SPF özellikli ürünlerle güneşten koruyabilir ve nemlendirebilirsiniz.

Dudaklarınızın bakımını ihmal etmeyin

Dudaklarınızı korumanın bir yolu da su içmeyi alışkanlık haline getirmektir. Susuz kalan bir vücutta dudaklar çok kolay çatlar. Günde en az 10-12 bardak su içerek dudaklarınızın nemsizlikten kaynaklı olarak kurumasını önlemiş olursunuz.

Sık kullandığınız rujların dudaklarınızı yıpratmaması için ise makyaj işlemi ve ruj kullanımı öncesi dudaklarınıza nem veren ve bakımını yapan nemlendiricilerden uygulayabilirsiniz. Nemlendiriciler dudaklarınızın üzerinde bir tabaka oluşturur ve dudaklarınızı korur. Bunun yanında nemlendiriciler rujun dudaklarınızla daha güzel durmasına da yardım eder.

Haberin Devamı

Dudaklarınızın bakımını ihmal etmeyin

Dudak çevresi için özel E vitaminli nemlendiriciler ile dudak kenarlarınızın nemli olmasını ve kırışıklıklardan korunmasını sağlar. Dudak çevresi hassas bir bölge olduğu için dudak bakımı kadar dudak çevresi bakımına da önem vermelisiniz.

Yazın deniz ve havuz suyu ile dudaklar büzüşerek kötü bir görünüm oluşturabilir. Bunun için dudaklarınızı suyla temas ettirmeden önce jojoba yağı veya kakao yağı içeren ürünlerle dudaklarınızı korumalısınız.

BAKMADAN GEÇME!