Dubai' ye Türk Akını

Güncelleme Tarihi:

Dubai ye Türk Akını
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 17:34

Dünyanın en önemli fuarlarından Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı 8-10 Eylül tarihleri arasındagerçekleşiyor. Yaklaşık 60 Türk şirketinin gayrimenkul fuarına çıkarma yapması bekleniyor. 4 bin metrekare alanda yer alan şirketler onlarca gayrimenkul projesini yatırımcıların beğenisine sunuyor. Körfez ülkeleri yatırımcılarının Türkiye’ye ilgisinin katlanarak arttığını belirten Türk inşaat sektörü temsilcileri fuar boyunca hem sıcak satış yapmayı hem de işbirlikleri geliştirmeyi hedefliyor. Bu yıl alanı daha da genişletilen fuara 51 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.

Haberin Devamı

Dubai ye Türk Akını
Dubai ye Türk Akını
Dubai ye Türk Akını

Dubai ye Türk Akını
Dubai ye Türk Akını
Dubai ye Türk Akını

Dubai ye Türk Akını
Dubai ye Türk Akını
Dubai ye Türk Akını

Dubai ye Türk Akını
Dubai ye Türk Akını
Dubai ye Türk Akını

Dubai ye Türk Akını

Haberin Devamı

Neden Türkiye’ye Yatırım Yapılmalı?
Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı’nın ikinci gününde GYODER-Hürriyet işbirliği ile Dubai Conrad Otel’de özel bir panel gerçekleşecek.“Neden Türkiye’ye yatırım yapılmalı?” sorusuna yanıt aranacak bu panele, yabancı yatırımcılar, Türk gayrimenkul firmaları, brooker’lar ve Körfez medyasının temsilcileri katılacak.

TÜRKİYE’YE YATIRIMIN TAM ZAMANI
Sadi Özdemir

Türkiye sürprizlerle dolu bir ülke. Kimilerine göre beklenmedik, kimilerine göre tam da olması
gerektiği gibi çok hızlı değişimler yaşıyoruz. Yaklaşık 6 ay önce, geniş bir kitle ‘inşaat ve gayrimenkul sektörüne’ adeta cephe açmıştı. Bazı siyasiler, bazı sanayiciler, inşaata karşı olmaktan başka iş bulamayan çevreciler, herkes koro halinde adeta ‘batsın bu inşaat’ diye bağırıyordu. Türkiye’de sanki inşaat ve gayrimenkul canlandığı için sanayi yavaşlamış gibi, ihracatın azalmasına bile inşaatçılar neden olmuş gibi tuhaf tartışmalara tanık olduk. Sonunda inşaat ve gayrimenkul cephesinin en büyük hamisi ilan edilen siyasi iktidar da yıprandı ve 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma hali son buldu. Ama inşaat her şeye rağmen durmadı. Biraz yavaşladı ama bu yavaşlama da aslında işin gayrimenkul tarafının kıymetini öne çıkardı. İktidarla doğrudan ilgili inşaat işlerinin önemli bir kısmı risk altına girdi. Avrasya Geçişi, İzmit Körfez Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Üçüncü Havalimanı inşaatlarında henüz aksama yok. Ama en büyük ve asla olmaması gereken aksama ‘Kentsel Dönüşüm’ sürecinde yaşanacak. İlk sancılarını da görmeye başladık. Çünkü piyasa şartlarına en bağımlı ama ülke için en hayati ‘inşaat ve gayrimenkul projesi’ aslında kentsel dönüşüm. Çünkü yıldönümlerinde depremleri anmakla ülkenin herkesçe malum yapı stokunda hiçbir iyileşme olamıyor.
Öncelikle, Türkiye bir erken seçim sathı mahalline girmiş durumda ve birçok önemli yeni projenin başlangıcı en az 6 ay ertelendi. Son 1 hafta içinde görüştüğüm önemli müteahhitlerin büyük bölümü “aslında 2016’da büyük ölçüde kaybedilmiş durumda” diyor. Yani bir fren söz konusu. Bu durum, mevcut yürüyen projeleri asla değersizleştirmiyor. Tam tersine işin arz tarafı fiilen ve mecburen
kısılmaya başlandığı için daha avantajlı bir piyasa süreci başlamış durumda. Projelerini erteleyenler de daha iyi daha güçlü bir hazırlık fırsatı yakalamış oldular. Özellikle yabancı yatırımcıların bu dönemi hem yeni ortaklıklar kurmak hem de daha ‘iyi satın alma’ fırsatı olarak değerlendirmesini öneriyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu ülkenin çoğu zaman dışardan görüldüğünden çok daha güçlü, gelişmiş ve fırsatlarla dolu olduğunu gayet iyi biliyorum. O yüzden Türkiye’ye yatırımın ‘tam zamanı’ diyorum.
İç piyasada yerli gayrimenkul alıcıların daha isteksiz oluşu, alımlarını ertelemeleri inşaat ve gayrimenkul sektörü için yabancı alıcıları daha önemli hale getiriyor ki yurtdışında pazarlama faaliyetleri de bu nedenle çok daha büyük önem kazanıyor. Şimdi yerli müşteriye sağlanan tüm imkanlar yabancı müşteriye de sağlanacak ve yabancıların Türkiye’den gayrimenkul alımı her açıdan daha cazip hale gelecek. Önümüzde bu yapının hakim olacağı en az bir yıllık bir zaman süreci var. Yurtdışında pazarlama faaliyetlerinin daha fazla önem kazandığı bu dönemde, Türkiye’nin potansiyel pazarlarındaki tüm etkinlikler önemli. Önümüzde Dubai Cityscape var. Bu fuar, tüm körfez bölgesinin buluşma noktasıdır. Bu yıl Cityscape’te Türk firmalarının projelerini daha etkin ve daha yoğun tanıtma çabası dikkat çekiyor. Bu firmalar açısından böyle bir dönemde en doğru yaklaşım. Hürriyet olarak bizler de ekonomimizin lokomotifi konumundaki inşaat ve gayrimenkul sektörü için bu dönemde küresel projelere ağırlık veriyoruz. Çünkü, birçok sektörde olduğu gibi bu sektörde de artık Türkiye küresel bir güç ve küresel
çapta marka projelere imza atan çok sayıda firmamız var. Dubai Cityscape fuarında Hürriyet, ‘Offical Turkish Newspaper’ olarak çok önemli etkinliklere imza atacak. 8 Eylül’de fuardaki standımızda 10 bin
adet İngilizce Hürriyet Cityscape gazetemiz dağıtılacak ki bu ekte Türkiye’nin en iddialı projeleri tanıtılıyor. 9 Eylül’de yani fuarın ikinci gününde Dubai Conrad otelde saat 15.00 – 18.00 arası çok önemli bir panel gerçekleştireceğiz. Bu panele, yabancı yatırımcılar ve Türk gayrimenkul firmaları, brooker’lar ve Köfez medyasının temsilcileri katılacak. Panelimizin temel sorusu “Türkiye’ye neden yatırım yapmalı” olacak. Biz bu sorunun cevabını çok iyi biliyoruz. Panelin katılımcıları ile yabancı yatırımcıların kafasında son dönemde Türkiye hakkında oluşan bazı negatif algıları yok etmek istiyoruz. Fuardan sonra da 18 Eylül tarihinde Hürriyet gazetesi olarak ana gazetede fuarın nasıl geçtiğini işleyeceğimiz detaylı bir dosya yayınlayacağız.
Hürriyet, inşaat ve gayrimenkul sektörü için her platformda yeni projeler geliştirmeye devam edecek. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Sign of the CityAwards, gayrimenkul yarışması büyük bir heyecanla devam ediyor. Gelişen Bölgeler Zirvesi ana temasıyla inşaat ve gayrimenkul sektörü için en önemli bölgelerde ve illerde sektör temsilcileriyle buluşmalarımız da sürecek. Amaç her zaman ufuk açıcı etkinlikler düzenlemek ve sektörün sorunlarını ve önerilerini yerinde, en yetkin ağızlardan gündeme taşımak. Elbette bu etkinlikler aynı zamanda yatırımcılara nerelerde hangi fırsatlar öne çıkıyorsa onu da gösterecek.

Haberin Devamı

DUBAI’DE TÜRKİYE ŞOV
Gülistan Alagöz

8-10 Eylül tarihleri arasında, Dubai’de gerçekleştirilecek Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı’na Türk inşaat şirketleri damgasını vuruyor. Geçen yıl fuara 30 Türk firması katılırken bu yıl yaklaşık 60 şirket yabancı yatırımcı ile buluşuyor. 41 bin metrekarelik alanda 300’dan fazla katılımcıyı ağırlayan fuarda dünya genelindeki emlak geliştiriciler, şehir yöneticileri, emlak yatırımcıları, mali müşavirler, bankalar,
fon yönetimleri, finansal kurumlar, yatırım şirketleri, emeklilik fonlarının temsilcileri, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, öz kaynak yatırımcıları, varlık yönetim şirketleri, mimarlar ve tasarımcılar buluşuyor. Türk gayrimenkul şirketleri aylardır bu fuara hazırlanıyor. Yeni konut, ofis, otel ve AVM projelerini, dev maketleri ile fuara taşıyan şirketler, hem sıcak satış yapacak hem de uzun soluklu iş birlikleri için görüşmeler yapacak.
Cityscape’in Türkiye temsilci ISTexpo Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Sezen, geçen yıl 47 bin ziyaretçi ağırlayan fuara bu yıl yüzde 10 daha fazla katılım beklediklerini dile getirdi. Bu yıl Türkiye’nin 4 bin metrekare alan ile en büyük uluslararası katılım gösteren ülkelerden olduğunu belirten Sezen, diğer büyük katılımın ise İngiltere, Katar, Mısır ve Bahreyn’den olduğunu söyledi. Sezer, toplam katılımın yüzde 65’inin Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinden olduğunu, yüzde 35’lik bölümde ise 28 farklı ülkeden olduğunu ifade etti.
Türk firmalarının katılımı artarken fuara gelen ziyaretçilerin de her geçen gün Türkiye’deki yatırım imkanları konusunda daha da bilinçlendiğini belirten İsmail Sezen, “Bir çok yatırımcı İstanbul’u çok sık ziyaret ederek şehirdeki yatırım seçeneklerine daha da aşina olmaktadırlar. Geçtiğimiz yıllarda ilgi sadece İstanbul’un Avrupa yakasında yoğunlaşırken, körfez yatırımcısının odağı hızla Anadolu yakası, diğer büyük şehirler ve hatta Bodrum da dahil olmak üzere sahil şeridine de kaymıştır” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da Fuar Olacak: Sezen, hem Türk firmalarının Ortadoğu’daki fuarlara katılımlarının çok hızlı artışı, hem de önemli gayrimenkul geliştiricilerinin istekleri doğrultusunda gelecek yıl Cityscape Turkey’in lansmanını yapmaya karar verdiklerini dile getirdi. Sezen, “ Fuarımız 24-26 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul’un en önemli tarihi ve ticari merkezlerinden biri olan Taksim’de yer alan İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek” dedi.

Cityscape Yenilendi: Bu yıl fuarda önemli gelişmeler olduğunu belirten Cityscape Grup Direktörü Wouter Mollman, “Bu yıl 2 yeni hol eklendi ve toplam 9 hol kullanılacak. Bu değişiklik fuarın sadece büyümesine izin vermekle kalmayıp, bu iki alanın karşılıklı paralel olarak konumlamasından dolayı çok daha kullanışlı bir plan haline getirdi. İki salonu birleştiren fuayede restoranlar, toplantı odaları, VIP salonlar mevcut. Tüm katılımcıların birbirlerine sadece bir kaç dakikalık yürüme mesafesi kadar yakın olması hem katılımcılar hem de ziyaretçiler açısından çok büyük kolaylık olacak” dedi. Hedef ziyaretçi kitle ile yapılan araştırmalar sonucu , Cityscape Global fuarı ile birlikte düzenlenen konferansları bu yıl farklı şekilde konumlandırdıklarını belirten Mollman, şunları söyledi: “ Fuardan bir gün önce yer alacaklarından, ziyaretçilerimiz artık fuar alanı ve konferans arasında seçim yapmak zorunda kalmayacaklar. Kısa, tamamen hedefe yönelik ve sadece davetlilere açık konferanslar hem sayıca yüksek hem de kaliteli bir katılıma ev sahipliği yapacak.”

Haberin Devamı

CITYSCAPE 2015
Fuara katılması beklenen Türk inşaat şirketi sayısı: 60
Türk firmalarının fuardaki alan büyüklüğü: 4 bin m2
Fuara bu yıl beklenen toplam ziyaretçi sayısı: 51 bin
Tüm fuar alanı büyüklüğü: 42 bin m2
Fuardaki toplam katılımcı şirket sayısı: 300

CITYSCAPE 2014
Fuara katılan Türk inşaat şirketi sayısı: 30
Türk firmalarının fuardaki alan büyüklüğü: 2.172 m2
Fuara geçen yıl gelen toplam ziyaretçi sayısı: 47 bin

YABANCIYA TÜRKİYE ANLATILACAK
GYODER, yabancı yatırımcıya Türkiye’yi tanıtmak, yatırım fırsatlarını anlatmak için çalışıyor. Dubai Fuarı’nda da yabancılara özel 3 kitapçık hazırladıklarını belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, Hürriyet işbirliği ile yapılacak özel panelde “Neden Türkiye’ye yatırım yapılmalı?” sorusuna yanıt aranacağını belirtti. Torun, yabancı yatırımcılar ile Türk gayrimenkul sektörü arasında güvenilir bir köprü vazifesi üstlendiklerini söyledi.
Türkiye’nin önemi her geçen gün artan bir ülke olduğunu belirten Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) Başkanı Aziz Torun, yabancı yatırımcıya Türkiye’deki fırsatları tanıtmak için çalışacaklarını söyledi. Türkiye’nin başta stratejik konumu, tarihi ve doğal zenginlikleri olmak üzere hem iş dünyası için hem turizm açısından birçok avantajı barındırdığına dikkat çeken Torun, “Dünyanın yarısına 6 saat mesafede diğer yarısına ise 6 ila12 saatte ulaşabiliyorsunuz. Ekonomik büyüme hızı ve gelişmişlik bakımından ulaştığımız nokta da tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Avrupa’nın birçok ülkesine göre daha uygun fiyatlarla yatırım yapma imkânı sunuyor olmamız da Türkiye’yi cazip kılıyor. Dünyanın farklı ülkelerinden yatırımcılar Türkiye’de mülk edinme konusunda oldukça istekli. Biz de sektör olarak da bu talepleri karşılamak konusunda oldukça istekliyiz” dedi.
Türk gayrimenkul sektörünün son yıllarda dünya çapında projeler üretme ve pazarlama konusunda önemli başarılara imza atan attığını belirten Torun, şunları söyledi: “Yabancı yatırımcıların ihtiyaçlarını ve beklentilerini doğru okuyarak, bu beklentileri karşılamaya yönelik çok farklı proje üretebilmektedir. Yabancı yatırımcılara güvenli, cazip, ve kazandıran projeler sunabiliyoruz. Mütekabiliyet Yasası’da bu anlamda önemli bir teşvik oldu. Geçtiğimiz yıl 4 milyar dolara ulaşan yabancıya satışların 2015 yılında 5 milyar dolara, takip eden yıllarda ise çift haneli rakamlara ulaşmasının zor olmadığına inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Dubai’de Hürriyet işbirliği ile özel bir panel düzenleneceğini belirten Torun, bu panelde “Neden Türkiye’ye yatırım yapılmalı?” sorusunun yanıt aranacağını dile getirdi. Sektörün önemli temsilcilerinin bu özel panelde Türkiye, İstanbul ve gayrimenkul sektörü ile ilgili detayları katılımcılar ile paylaşacaklarını belirten Torun, “Bu özel platformda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın da marka değeri her geçen gün yükselen İstanbul ile ilgili bir konuşma yapmasını bekliyoruz. Dubai Cityscape Global’in bireysel yatırımcılara ulaşmak ve projelerimizi tanıtmak adına verimli bir fuar olacağını düşünüyorum. GYODER olarak ülkemize, sektörümüze ve projelerimize güveniyoruz. Türkiye’nin Cityscape Global 2015’in parlayan yıldızı olacağına inanıyorum” dedi.

AĞAOĞLU: YABANCIYA 2 MİLYAR DOLARLIK SATIŞ YAPTI
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin (IFC) mimari modeli, 8 Eylül’de, Cityscape Global sergisi sırasında Ağaoğlu standından ilk kez görücüye çıkıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul Finans Merkezi’nin (IFC) Türkiye için sürekli ekonomik büyüme sağlayacak ve ülkeyi dünyanın en iyi 10 finans merkezinden biri olma amacına bir adım daha yaklaştıracak devasa bir proje olarak tanımlıyor. İstanbul Finans Merkezi hakkında bilgi veren Ağaoğlu, “800 bin metrekare alanda yükselecek İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Türkiye’nin en büyük bölgesel planlama projesi konumunda. 5 milyar dolara mâl olacak projenin mimarisi Kapalı Çarşı ve Topkapı Sarayı üzerinden Osmanlı esintileri taşıyacak. Dört ana bölgeden oluşan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, özel
yönetim ve denetim kuruluşları, banka ve finans kuruluşlarına ait binalar, kongre ve kültür merkezi, oteller ve konutlar, destek ve hizmet birimleri olarak tanımlanan okul, cami, polis ve itfaiye merkezleri gibi bölümleri içerisinde barındıracak. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi kapsamında yer alan 3. bölge ile rekreasyon parsellerinde 115 bin 497 metrekare alan üzerinde geliştirilen projede, yaklaşık 940 bin 750 metrekarelik inşaat alanı ve toplam bin 448 adet bağımsız bölümü bulunacak. Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun yüklenicisi olduğu 3. bölgede yükseklikleri 15 kat ile 30 kat arasında değişen 6 ofis bloğu ile 22 katlı bir rezidans bloğu yer alacak” dedi. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi bütününde yer alan yaklaşık 98 bin metrekarelik AVM alanının yaklaşık 40 bin metrekarelik bölümünü Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun yapacağını belirten Ali Ağaoğlu, AVM’de çeşitli büyüklüklerde 147 adet ticari birim ile 10 adet sinema yer alacağını, 2 bin 500 kişilik bir konferans merkezi de bulunacağını dile getirdi.
Ağaoğlu’nun fuarda yatırımcıların beğenisine sunacağı Maslak 1453 projesinde ise, 4 bin 681 konut olmak üzere toplamda 5 bin 341 bağımsız bölüm bulunuyor. Proje, geniş meydanları, tiyatro salonları, amfi tiyatrosu dünya devi markaların yer alacağı ‘Cadde 1453’ alanı ile dikkat çekiyor. Konut, ofis birimleri ve alışveriş merkezlerinden oluşan Maslak 1453 hakkında bilgi veren Ağaoğlu, “Toplu taşıma araçlarına ve şehrin ana yollarına erişim imkanı, 143 Caddesi’nde yer alan büyük markaların cazibelerinin bir parçası olacak. 2013 yılında Abduljawad Holding’e 200 milyon dolar karşılığında 2 blok satışı bu projenin yabancı yatırımcıların büyük ilgisini çektiği kanıtlanmıştır. Bu yıl, Maslak 1453’ün Cityscape 2015’te bir Arap yatırımcıya rekor kıran benzer bir satış ile başka bir önemli zafer elde etmesi ve imza töreninin Ağaoğlu standından gerçekleşmesi bekleniyor” dedi. 81 farklı millete gayrimenkul satışı yaptıklarını belirten Ali Ağaoğlu, “Biz farklı dil, din, gelenek, kültür ve değerlere sahip insanları Ağaoğlu çatısı altında toplamayı başardık. Cityscape’de yatırımcılar tarafından standı en çok ilgi gören firma olduk. Bugüne kadar yabancı müşterilerimize 2 milyar dolarlık satış gerçekleştirerek bir ilke imza attık.”
Körfezli yatırımcılar için Türkiye’nin doğru adres olduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu, “Ülkemiz, coğrafi konumu, iklimi, doğası, kültürel ve tarihi mirası, tatil bölgeleri ile özellikle Körfez yatırımcısı için bir cennet niteliğinde. Avrupa’nın tüm ülkelerine kolaylıkla günübirlik seyahatler yapılıyor. İstanbul’dan dünyanın 93 ülkesine doğrudan uçuş gerçekleşiyor ve Londra ile Paris’ten sonra Avrupa’nın 3. büyük
bağlantı noktası. Tüm bu avantajlar Türkiye’yi yükselen bir değer olarak öne çıkarıyor” dedi. İnşaat işinin katma değerli bir iş olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, “Bir ülkede gerek yatırım gerekse oturum amaçlı gayrimenkul sahibi olan yabancılar, o ülkenin restoranlarını, AVM’lerini, sosyal kültürel tesislerini de kullanır. Bunun yaratacağı katma değer elbette bir gayrimenkulden daha fazla. Unutulmaması gereken esas budur” diye konuştu.

DKY İNŞAAT: YENİ PROJELERİ İLE CİTYSCAPE FUARI’NDA
Geçen yıl Dubai fuarında stantları olmadığını belirten DKY İnşaat Başkanı Ali Dumankaya, “Geçen yıl standımız yoktu ancak Türkiye’de yabancıya satış anlamında meydana gelen olumlu gelişmelere yönelik bu yıl 180 metrekarelik alanı kiraladık. DKY Kartal ve Lokum Evler’in yanı sıra Cityscape’de Kağıthane projemizi uluslararası anlamda görücüye çıkaracağız” dedi.
İbrahim Dumankaya Holding çatısı altında faaliyetlerine devam eden DKY İnşaat Dubai’de gerçekleştirilecek Cityscape Emlak Fuar’ında projelerini yatırımcılarla buluşturuyor. Şirket, DKY Kartal ile Tuzla’daki Lokum Evler projelerinin yanı sıra Kağıthane projesini ilk defa bu fuarda yabancı yatırımcıya tanıtacak.
DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Cityscape Fuarı’nı uluslararası piyasada Körfez ve doğu bölgeleri adına bir kapı olarak gördüklerini ifade etti. Dumankaya, “Geçen yıl standımız yoktu ancak Türkiye’de yabancıya satış anlamında meydana gelen olumlu gelişmelere yönelik bu yıl 180 metrekarelik alanı kiraladık. DKY Kartal ve Lokum Evler’in yanı sıra Cityscape’de Kağıthane projemizi uluslararası anlamda görücüye çıkaracağız” dedi. Türkiye’de yaz döneminde konut satışlarının yavaşladığını belirten Ali Dumankaya, “Yabancılara konut satışımız ise artarak devam ediyor. Hâl böyle olunca yurtdışı piyasasında da kendimizi gösterme adına faaliyetlerimizi genişletme kararı aldık” diye konuştu. Körfez yatırımcısı için Türkiye’nin her zaman güvenli bir liman olduğunu aktaran Ali Dumankaya, “Körfez yatırımcısının geçmişte Londra’ya yatırım geleneği vardı. Bu alışkanlık giderek değişiyor. İstanbul’a doğru gelen bir yönelim var. İnsanlar bir ayağının burada olmasını istiyor. Bizde bu değişen yatırım alışkanlığını fırsata dönüştürmek için Dubai’de ve bölge ülkelerde tanıtım faaliyetlerimizi artıracağız ve yabancılara yönelik gayrimenkul projeleri geliştirmeye başlayacağız.” diye konuştu.
DKY İnşaat Kağıthane projesi de ilk defa Cityscape’te görücüye çıkıyor. Proje ile ilgili bilgiler veren Dumankaya, “Avrupa yakası, Kağıthane bölgesinde Beşler Sucuk Fabrikasının yerinde inşa edeceğimiz projede yaklaşık 206 konut, 35 ofis ve 3 mağazalar bulunacak. Çok özel bir konsepte sahip olacak proje, şimdiye kadar geliştirdiğimiz projelerden farklı olacak. Paylaşım, fonksiyonellik, sosyallik ve teknolojinin ön planda tutulduğu konsept, yenilikçi yaşam alanlarıyla kullanıcılarına yalnızca bir ev değil ‘yeni nesil
yaşam platformu’ sunuyor. Körfez ülkelerindeki yatırımcılardan da projeye yoğun ilgi olacağını düşünüyorum. Lansmanını eylül ayında gerçekleştireceğimiz projemizi Cityscape’te uluslararası piyasaya güçlü bir şekilde tanıtacağız” diye konuştu.
Ali Dumankaya DKY İnşaat’ın 2015 sonu ve 2016 projeleri hakkında bilgi verdi. Kağıthane Çeliktepe’de yapılacak projede yaklaşık 100 konut ve mağazalar yer alacağını belirten Ali Dumankaya, Sultanbeyli’nin ana caddesi olan Fatih Caddesi’nde gerçekleştireceği konut, mağazalar ve ofislerden oluşan projesinin ise konsept çalışmaları devam ettiğini belirtti. Projede 150 adet ticari alan ve 250 civarı konut ve ofis bulunması planlanıyor. Şirketin ayrıca Kadıköy bölgesinde Suadiye, Erenköy ve Göztepe’de 3 ayrı proje çalışmaları sürdürüyor.
Anadolu yakasına yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığını ifade eden Ali Dumankaya, “Özellikle Kartal’a Körfez yatırımcısının yoğun ilgisi var. Geçmişte sadece Avrupa yakasındaki lokasyonların tanıtımı yapıldı. Biz projelerimizle Kartal’ı daha iyi ve daha doğru tanıtmaya başladık. Kartal’ın lokasyonunu, ulaşım avantajını ve deniz manzarasını gören yabancı yatırımcı çok beğeniyor” dedi. İnşası devam eden DKY Kartal projelerilerinin yoğun ilgi gördüğünü aktaran Dumankaya; “Aile konsepti ile hayata geçirdiğimiz bu projede 1+1’ler yer almıyor; daha çok ailelerin oturabileceği geniş, kullanışlı alanlar tasarladık. Projenin tümünde, ev sahiplerinin manzaranın tadını çıkarabilecekleri yaz-kış camla kapanabilen balkonlar mevcut. Kapanabilir balkon fazladan bir yaşam alanı sunuyor. Bu nedenle DKY Kartal’ın yeni nesil evlerini “+1,5” olarak adlandırıyoruz. Proje bu özellikleriyle kısa sürede çok yoğun ilgi gördü. Bu ilgi bizi bölgede bu konseptte birkaç proje daha yapmaya yöneltti. İki arazide kentsel dönüşüm projesi için anlaşmalarımızı imzaladık. Birisi 175 diğeri 700 konuttan oluşan 2 projeyi daha Kartal bölgesine kazandıracağız” dedi.

DUMANKAYA İNŞAAT: YABANCI SATIŞI YÜZDE 100 ARTTI
Dumankaya İnşaat, küresel ve bölgesel gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar sunan Dubai Cityscape fuarında projelerini görücüye çıkarıyor. Dubai’de gerçekleştirilecek ve dünyanın en önemli gayrimenkul etkinliklerinden biri olan Cityscape’te fuarın en büyük standlarından birinde yer alacak
olan Dumankaya; Dumankaya Miks, hi-Fit, Dumankaya Horizon, Flex Office Bahçeşehir, Ritim İstanbul ve Dumankaya Mozaik projelerinin tanıtımını gerçekleştirecek. Dumankaya fuardaki stant alanında, Dumankaya Miks ve Dumankaya Horizon projelerinin yanı sıra 2015 yılında Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan Al Mazaya ile imzaladığı iş birliği kapsamında arsasını satın aldığı Ritim İstanbul’un da maketini sergiliyor olacak.
Dumankaya İnşaat’ın Cityscape Dubai fuarına katılımı ile konuşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, “Cityscape gibi dünyanın farklı bölgelerinden gayrimenkul yatırımcılarını, gayrimenkul geliştiricilerini, mimarları ve diğer paydaşları bir araya getiren fuarları markamızı ve projelerimizi tanıtmak açısından çok önemsiyoruz. Dumankaya olarak yabancı yatırımcılara yapılan satışlar noktasında çok önemli gelişmeler elde ettik. Bugüne kadar İstanbul’un en hızlı gelişen ve yabancı yatırımcıların yakın markajında olan bölgelerde projelerini hayata geçiren bir şirket olarak 2015’in ilk 8 ayında gerçekleşen yabancıya satış rakamları 2014’ün 12 aylık dönemine oranla yüzde 100 arttı. Yabancıya satışlarımızın toplam cirodaki payı ise yüzde 30 oldu.
Cityscape Dubai fuarı, bu tabloyu çok daha iyi bir noktaya çekmek için iyi bir fırsat sunuyor” dedi. Barış Dumankaya sözlerine şu şekilde devam etti: “İstanbul ve Türkiye marka değerini büyük bir hızla artırıyor. Biz de gerek ekonomik gerek kültürel gerekse mimari açıdan elimizden gelen katkıyı yapmak üzere çabalıyoruz. İstanbul, gayrimenkul yatırımı açısından çok büyük yatırım fırsatları barındırıyor. Dumankaya olarak proje geliştirdiğimiz alanları cazibe merkezi haline getirmeyi önemsiyoruz. Projelerimizin yatırım geri dönüşünü ve ortaya koyduğumuz cazibe merkezlerini yabancı yatırımcılara anlatmak ve İstanbul’u dünya başkentleri arasında hak ettiği bir konuma taşımak için buradayız.” Ortadoğu’nun en güçlü gayrimenkul geliştiricilerinden Al Mazaya ile gerçekleştirdikleri iş birliği çerçevesinde Körfez ülkelerinde de ciddi bir pazarlama yapısı kurduklarını belirten Barış Dumankaya, yabancı yatırımcıların da Dumankaya’yı keşfetmeye başladığını söyledi.

GARANTİ KOZA: İLK TANITIM DUBAI’DE
Garanti Koza İnşaat bu yıl 3. kez Dubai Cityscape Fuarı’nda yer alıyor. 8-10 Eylül arasında gerçekleşecek fuarda yeni projelerini ilk defa yatırımcıya sunacaklarını belirten şirket yetkilileri, geçtiğimiz
yıllarda fuarda aldığı talepler ve satış dönüşlerinden memnun olduğunu dile getirdi. Yetkililer, bu sene Dubai bazlı büyük firmaların bulunduğu holde, 378 metrekare stantları ile yer alacaklarını ifade etti. Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, İstanbul’da da yapılacak olan Cityscape fuarında da sürpriz yeni projeleri ile yer alacağını söyledi.
Garanti Koza imzalı Kozapark Esenyurt projesi içindeki Swiss Otel projesi bu yıl fuarda yatırımcılara tanıtılacak. On katı otel olarak hizmet verecek Swissotel KozaPark, kalan katları rezidans olarak satışa sunulacak. 52 katlı yapıda tüm otel hizmetleri verilmesinin yanı sıra evlerin tamamı dayalı döşeli
olarak satışa sunulacak. 7 blok ve Swissotel’in içerisinde yer aldığı 200 dönüm arazi üzerinde toplam 40 dönüm yüzülebilir suni göl, 10 dönüm yeşil alan ve 8 bin kişilik dev arenası ile konsept bir proje olan Kozapark, 2015 senesinde ilk kez Türkiye’de gerçekleşen ATP 250 turnuvasında Roger Federer’i ve birçok tenis yıldızını bu arenada İstanbul Open turnuvası ile ağırlamıştır. 2016 yılında teslimine başlanacak olan projede 150 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında değişen fiyatta, 1+1’den 5+1’e kadar farklı daire seçenekleri yer alıyor.
Şirket, Bulgaristan’da hayatageçireceği Grand Kanyon Sofya projesini de ilk kez Dubai’de görücüye çıkaracak. Alışveriş merkezi, rezidans ve otel konseptindeki Grand Kanyon Sofia, studio, 1+1,2+1, 3+1 daire seçenekleri ve loft, bahçeli, penthouse gibi özel daireleri ile toplamda 6 bloktan oluşuyor. Metro bağlantısı ve havalimanına 5 dakika mesafesi ile öne çıkan proje şehir merkezi-havaalanı ve iş merkezleri bölgesinin ortasında yer alıyor. Garanti Kozai Koza Square adını verdiği lüks bir konut projesini de fuarda satışa çıkaracak.

İŞ GYO: KARTAL VE TOPKAPI’YI YABANCIYA ANLATACAK
Bölgesel ve uluslararası yatırımcıların, mimar ve tasarımcıların katıldığı dünyanın en geniş ağına sahip uluslararası gayrimenkul fuarından Cityscape Global 2015’e katılan İş GYO 8-10 Eylül 2015 tarihinde Dubai’de en büyük yerel firmaların olduğu ana holde yer alan standında Manzara Adalar ve Nef ile iş birliği içinde gerçekleştirilen Inistanbul projelerini sergiliyor. Yabancı yatırımcılarla temaslar kuran ve kurduğu temasları geçen süre içinde de takip eden İş GYO’nun, yabancı bireysel alıcılardan da talep gördüğü belirtiliyor.
Manzara Adalar projesi İstanbul Kartal’da üçü konut, ikisi ofis ünitelerinden oluşan toplam beş bloğu ve yaşam merkezi olan ticari üniteleri ile hayata geçirilecek. Proje, Marmara Denizi ve Adalar manzarasına sahip evleri ile dikkat çekiyor. Prestijli ödüllere sahip olan dünyaca tanınmış mimarlık firması Perkins Eastman imzalı proje Anadolu yakası karayolu, raylı sistem, hava yolu ve deniz yolu ağının merkezinde yer alıyor. 36 bin 724 metrekare arsa üzerinde 640 milyon lira yatırımla hayata geçen projede evlerin, 2018 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmesi öngörülüyor. Projede 1+0’dan 5+1’e kadar değişen konut tipleri, ofis ve ticari nitelikli kullanılabilir alanlardan oluşan farklı seçenekler sunuluyor.
Fuarda sergilenecek ve büyük ilgi görmesi beklenen ikinci proje ise İnistanbul. Nef ile stratejik bir birliktelik gerçekleştiren İş GYO, bu işbirliği kapsamında İstanbul Topkapı’da, eski Şişecam fabrikasının bulunduğu 80 dönümlük arsa üzerine 1.1 milyar TL’lik bir yatırım yapıyor. Bu dönüşüm alanı üzerindeki ilk proje olan İnistanbul Gala; 1,5 yıl süren detaylı hazırlık süreci, küçük bir şehrin inşasını temel alan ayrıntılı master planı, İstanbul’un merkezine yakın konumu ve yatırımcılara yönelik kazançlı seçenekleriyle ön plana çıkıyor. Temeli dahi atılmadan 7 binden fazla başvuru alınmış olan projenin lansmanı 28 Mayıs’ta gerçekleşmişti. Lansmanla birlikte satışa çıkan daireler üç hafta kısa bir sürede satıldı.
Dünya genelindeki birçok emlak yatırımcısı ve müteahhit firmalarını buluşturan ve katılımların üst
düzeyde olduğu en prestijli fuarlardan biri olan Cityscape’in gelecek yıl Türkiye’de düzenlenmesi bekleniyor. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, konuyla ilgili olarak, “İş GYO olarak daha önce de birçok kez katıldığımız Cityscape fuarı bizim açımızdan yine oldukça verimli ve başarılı geçeceğine inanmaktayız. Körfez bölgesi yatırımcılarının Türk gayrimenkul sektörüyle İstanbul gibi bir metropolde de buluşturulacak olmasının önemli avantajlar yaratacağını düşünüyoruz. İş GYO olarak bir parçası olmayı beklediğimiz bu etkinlik kapsamında oluşacak sinerjiden yararlanmak isteriz” dedi.

KUZU GRUP: ATAKÖY’Ü DUBAI’YE TAŞIDI
İstanbul Ataköy’de Kuzu Grup tarafından hayata geçen konut projesi Sea Pearl Ataköy, Cityscape Global’de bir kez daha yabancı yatırımcı ile bir araya geliyor. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul etkinliği olarak kabul edilen Dubai Cityscape Global’de geçtiğimiz sene yoğun ilgi gördüklerini, bu yıl da aynı talebi beklediklerini söyledi.
Gerek bölgenin gerekse dünyanın yakından takip ettiği Cityscape Global 2015 ile ilgili konuşan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Sektörümüz için önemli platformların başında gelen Cityscape Global, kuşkusuz Körfez yatırımcısıyla buluşmamız için çok önemli bir fırsat yaratıyor. Kuzu Grup olarak yurt içinde yaptığımız işlerde markamızı güven algısıyla pekiştirdik. Şimdi markamızın gücünü sınırlarımızın dışına taşıyarak globalleşme zamanı diyoruz. Geçtiğimiz sene de katıldığımız ve memnun ayrıldığımız fuardan bu yıl da iyi neticeler elde edeceğimize inanıyorum. Geçen bir yıl içinde projemize olan yabancı yatırımcı ilgisi ve aldığımız yoğun talep neticesinde bu yıl da bu önemli platformda bulunmaktan son derece mutluyuz. Türk gayrimenkul pazarındaki gelişimi yabancı yatırımcılara aktaracağımız ve Körfez ülkelerinden önemli bir yatırımcı profilini ülkemize yönlendirebileceğimiz Cityscape Global’in ilk gününün de geçen yıl olduğu gibi yoğun ilgi ile göreceğimize inanıyoruz” dedi.
Ataköy’de sahilde inşa edilen Sea Pearl Ataköy projesinin 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değerine sahip olduğunu belirten Özen Kuzu projeleri hakkındaşunları söyledi: “53 bin 900 metrekare inşaat alanına, 6 bin 185 metrekare gölet alanına, 33 bin metrekare de yeşil alan ve yürüyüş yollarına sahip olan projede metrekare birim fiyatları ortalama 7 bin 200 dolardan başlıyor. İnşaat ve satış süreci tüm hızıyla devam eden projenin, Temmuz 2017 tarihinde teslim edilmesi planlanan ilk etabının bugüne kadar yüzde 35’lik kısmı satıldı. 20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etapta, alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen 1+1’den 4.5+1’e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor. Sea Pearl Ataköy konumu ve sosyal alanları ile dikkat çekiyor.

PİYALEPAŞA GAYRİMENKUL: 800 MİLYON DOLARLIK KENTSEL DÖNÜŞÜM
İstanbul Beyoğlu’nun en merkezi semtlerinden Piyalepaşa’da hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul gayrimenkul projesi 8-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından Dubai Cityscape Global 2015’te 2A20 numaralı stantta yerini alıyor. Piyalepaşa Gayrimenkul imzası taşıyan projenin yatırım değeri 800 milyon dolar.
Piyalepaşa İstanbul, bugüne kadar gayrimenkul projeleri tanıtımlarında dünyada yapılmış en kapsamlı interaktif hologram sunumunu gerçekleştirerek fuarda büyük ilgi toplamayı hedefliyor. Arapça, Türkçe ve İngilizce olmak üzere 3 farklı dilde yapılan bu şovda isteyenler; innovatif bir yaklaşım olan yeni VR
teknolojisi yardımıyla, daire tipleri içerisinde serbestçe gezinti yapıp, gerçeğe yakın deneyim yaşıyorlar. İstanbul’un en eski ve değerli semtlerinden Piyalepaşa’da, Polat markası tecrübesiyle hayata geçen Piyalepaşa İstanbul projesinde 2018 yılında yaşamın başlaması hedefleniyor.
82 dönüm arazi üzerindeki projede konut, rezidans, ofis, otel ve mağazaların yer aldığı alışveriş sokağı (AVS) bulunuyor. Piyalepaşa İstanbul’da 55 metrekareden 207 metrekareye, stüdyodan 4+1’e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor. Projenin en önemli alanlarından 550 metre uzunluğundaki alışveriş sokağında ulusal ve uluslararası 120 mağaza yer alacak. Projenin ana
konseptini oluşturan semt samimiyetini ve sokak atmosferini korumak için yeme-içme alanları daha fazla yer kaplayacak.
Piyalepaşa İstanbul’un 3 bin 500 metrekareden oluşan kapalı sosyal tesis alanında; fitness salonundan kapalı basketbol sahasına, kapalı havuzdan çocuk havuzuna, saunadan buhar odasına ve spa hizmetlerine kadar birçok sosyal donatı alanı yer alıyor. Çocuklar için de ekstra oyun alanları bulunan proje, yüzde 48 yeşil donatı alanı sayesinde de sahiplerine ve kullanıcılarına doğayla buluşma imkânı sunuyor. Ulaşım açısından da merkezi konumda
yer alan ‘Piyalepaşa İstanbul’, D-100 karayolu ve çevreyolu bağlantılarına, Dolmabahçe ve Kâğıthane tünellerine, Çağlayan Adliyesi ve hastanelere yakın konumuyla ön plana çıkıyor. Ayrıca, Beyoğlu İstiklal
Caddesi, Karaköy, Kabataş, Nişantaşı ve Beşiktaş gibi şehrin merkezi noktalarına sadece birkaç dakika içinde ulaşma imkanı sunuyor.

NEF: BİREYSEL VE KURUMSAL YATIRIMCILARLA GÖRÜŞECEK
Nef, Türk konut sektörünün bu yıl oldukça ilgi gösterdiği Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı’nda; Nef Ataköy 22’yi ve İş GYO iş birliği kapsamında, İstanbul Topkapı’da eski Şişecam fabrikasının bulunduğu 80 dönümlük arsa üzerinde hayata geçirilecek olan İnistanbul projesini sergileyecek. Nef’in tasarıma verdiği önemi de yansıtacak olan fuar standında, ünlü tasarımcı Sebastien Leon Agneessens’in tasarladığı İstanbul’u simgeleyen “Golden Horn” heykeli de fuara farklı bir hava katacak.
Şirket yetkilileri, Foldhome ve Garantili Proje gibi keşiflerle sektörde öne çıkan Nef’in, tasarıma verdiği önem ve İstanbul’un merkezi yerlerinde projeleriyle yabancı yatırımcıların dikkatini çektiğini söyledi. Yetkililer, “2015 yılında Amerika, Fransa ve İtalya’dan aldığı uluslararası ödüllerle başarısını taçlandıran ve dikkatleri üstüne çeken Nef’in, yurtdışında gördüğü yoğun ilginin Citsycape Fuarı’nda da devam etmesi bekleniyor. Nef, geçmiş yıllarda olduğu gibi bireysel yatırımcıların taleplerine fuar sırasında cevap verebilmenin yanı sıra; özellikle Arap yarımadasındaki kurumsal yatırımcıların takibinde olması nedeniyle yapacağı temaslarla gelecek aylarda farklı yatırımlara veya iş birliklerine de imza atmaya hazırlanıyor” dedi.
Nef Ataköy 22, merkezi lokasyonu ve mimarisiyle dikkat çekiyor. Nef Ataköy 22, İstanbul’un en işlek ulaşım hattı olan E5’in hemen bitişiğinde yer alıyor. İstanbul’un her köşesine rahatlıkla ulaşım imkanı sağlayan metro ve metrobüs durakları bulunan Nef Ataköy 22; Kültür Üniversitesi, Airport AVM ve Dünya Ticaret Merkezi’nin yanında, Atatürk Havalimanı’na ise 3 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Ayrıca yeni yapılacak olan Ataköy - İkitelli metrosunun bir durağının da hemen projenin yanında yer alması planlanıyor. Nef Ataköy 22’nin de mimarı, dünyaca ünlü mimarlık ofislerinin katıldığı bir yarışma ile belirlendi. İçinde bir çok farklı konsepti barındıran proje, St. Petersburg’daki Dali Müzesi ve Boston’daki Logan gibi pek çok önemli projeye imza atan ve dünyanın en iyi 10 mimarlık firmalarından biri olarak gösterilen, HOK’un Washington ofisi tarafından tasarlanıyor. 1 ofis, 1 rezidans, 3 konut ve 1 otel bloğu olmak üzere, 18 katlı toplam 6 bloktan oluşan projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler, ofisler ve mağazalar yer alıyor. Satışa yeni açılan 150 konutun büyüklüğü 45 ile 219 metrekare arasında değişirken, fiyatlar 425 bin TL’den başlıyor. Yine ticari yatırım potansiyeli ile dikkat çeken projede satışa yeni açılan 50 mağazanın büyüklüğü 41 ile 219 metrekare arasında değişirken fiyatları 1 milyon TL’den başlıyor. Projede konutlarda yüzde 1, ofis ve mağazada ise yüzde 18 oranında KDV uygulaması bulunuyor.
İş GYO ve Nef iş birlikleri kapsamında ilk projelerini, İstanbul Topkapı’da eski Şişecam fabrikasının bulunduğu 80 dönümlük arsa üzerine 470 milyon dolarlık yatırım ile yapma kararı aldı. Bu dönüşüm alanı üzerindeki ilk proje olan İnistanbul Gala; 1,5 yıl süren detaylı hazırlık süreci, ayrıntılı master-planı, İstanbul’un merkezine ve önemli yerleşim alanlarına yakın konumu ve yatırımcılara yönelik seçenekleriyle dikkati çekiyor. 3 haftada bin 140 üniteden 875’i satıldığı projenin mimari tasarımını Perkins+Will’in üstlenirken, projenin ortak alanları ve daire içleri Türk tasarım firması Autoban, “Foldhome” üniteleri ise Coca Cola, Starbucks, Sony, Samsung, Bentley gibi markalar için çalışan endüstriyel tasarımcılar tarafından tasarlandı. Proje, iki tarafında ağaçlı yürüyüş parkurları, koru ve piknik alanı da yer alıyor. İnistanbul Gala, 5 blok dahilinde toplamda bin 140 üniteyi içerisinde barındıracak. İnistanbul Gala 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 48 metrekareden 308 metrekareye kadar farklı büyüklüklerde daireleri içerisinde barındırıyor. Projede yüzde 1 KDV uygulaması bulunurken fiyatlar 320 bin TL’den başlıyor.

OFTON İNŞAAT: ŞİŞLİ PROJESİYLE CITYSCAPE’TE
İstanbul Şişli’de, Ofton İnşaat tarafından hayata geçecek Elysium Art Şişli konut projesi, bu yıl 8 – 10
Eylül 2015 tarihlerinde Dubai’de gerçekleşen ve dünyanın her tarafından gayrimenkul projelerinin sergileneceği Cityscape Fuarı’nda yabancıların beğenisine sunuluyor. Elysium Art Şişli, şehir hayatının merkezinde restore edilerek, kültür sanat ve eğlence üssü olacak 120 yıllık tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nın hemen yanı başında inşa ediliyor. Yatırımcıların ilgi gösterdiği bölge, AVM, ofis, otel, kültür merkezi ve kentsel dönüşüm çerçevesinde eski binaların renovasyonu ile değerleniyor.
Fuara ilişkin bir değerlendirmede bulunan Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail H. Altun, Cityscape Fuarı’nın özellikle Türk gayrimenkul sektöründeki oyuncuları, global markalarla bir araya getirmesi adına önemli bir fuar olarak gördüklerinin altını çizerek; “Cityscape Fuarı gibi dünya gayrimenkul sektörünün şekillendiği ve yatırımların değerlendirildiği bir fuarda uluslararası yatırımcılarla bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Son birkaç yıldır Türkiye’ye ve Türk gayrimenkul markalarına verilen değer doğrultusunda Ofton İnşaat olarak bu fuarda yer almayı tercih ediyoruz” dedi.
Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek de geçtiğimiz yıllarda fuarda onur ülkesi olarak seçilen Türkiye’nin, bu yıl da en çok ilgiyi gören ülkeler arasında yer alacağına inandığını ifade etti. Elysium Art Şişli, 26 katlı tek bir blok olarak inşa edilecek, 214 rezidans ve 7 ticari birimden oluşacak. Tamamı 1+1 tarzda tasarlanan ve isteğe bağlı olarak modüler mimari tekniği sayesinde 2+1 veya 3+1 olabilen rezidansların alanları 68 metrekare ile 75 metrekare arasında değişiyor. Projedeki rezidansların 2016 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.

VADİSTANBUL: KÖRFEZ YATIRIMCISIYLA İŞ BİRLİĞİ BEKLENİYOR
İstanbul Ayazağa’da konumlanan Vadistanbul projesinin Bulvar etabı Dubai’de Körfez Ülkeleri yatırımcıları ile buluşacak. Şirket yetkilileri projenin AVM ve ofis bloklarına Körfez ülkeleri yatırımcılarından ciddi teklifler geldiğini, fuarda önemli anlaşmalara imza atılmasını beklediklerini dile getirdi. Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul’un Bulvar etabından AVM, alışveriş caddesi, otel ve ofisler yer alıyor. 424 bin metrekare arsa üzerinde geliştirilen Vadistanbul, yaşamın başladığı Teras etabının yanında hayata geçirilen Bulvar etabının İstanbul’un yeni iş ve yaşam merkezi olacağı belirtiliyor.
Maslak’ın alternatifi olarak nitelendirilen Vadistanbul, 1 milyon 350 bin metrekarelik inşaat alanıyla Türkiye’nin en büyük projeleri arasında yer alıyor. Vadistanbul’da; 2 bin 500 konut, 108 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 760 metre uzunluğundaki cadde üzerinde yer alan cadde mağazaları, restoranlar, 300 bin metrekare ofis alanı ile 25 bin 500 metrekare toplam alana sahip 5 yıldızlı otel bulunuyor. Vadistanbul projesinin içinden geçen nehir hattında konumlandırılacak doğa içindeki yeme içme alanları da dikkat çekiyor.

VEDAT ARSLAN: TÜRKİYE YATIRIM HARİTASINI ÇIKARACAK
Gayrimenkul sektöründe proje geliştirme, konut satış - pazarlama ve ofis kiralama danışmanlığı konularında çalışmalarıyla dikkat çeken ve Tekfen, Rönesans, Tahincioğlu, Anadolu Holding, Sanko
Holding, Yüksel İnşaat, Turkmall, Gürallar Yapı, Akzirve, Selka Nsk İnşaat, Demirland Yapı, William Turner Gayrimenkul ve Daça Gayrimenkul gibi Türkiye’nin önde gelen firmalarına hizmet sunan Aremas, Cityscape Dubai’de, 5A02 no’lu standda yerini alacak. Aremas, fuarda ayrıca Türkiye’ye ve İstanbul’a yönelik yatırım analizini içeren bir de anket yapacak. Fuara özel hazırlanan anket ile Körfez bölgesindeki gayrimenkul yatırımcılarının planları çerçevesinde, Türkiye yatırım haritasının çıkarılması hedefleniyor. Aremas Genel Müdürü Vedat Arslan, “Fuarda elde edeceğimiz verileri gayrimenkul sektörü ile paylaşarak, yabancı yatırımı konusunda sektöre de istatistiki bir veri kazandırmayı hedefliyoruz” dedi. Aremas, Çengelköy ve Acıbadem’de satışını yürüttüğü projelerini de farklı standlarda yatırımcılara tanıtacak. Çengelköy Park Evleri, sunduğu az katlı rezidans, villa seçenekleriyle öne çıkarken, Acıbadem projesi ise, Akasya AVM’nin karşısında konumlanıyor.

FUARA KİMLER KATILIYOR?
AĞAOĞLU S3E10
ALFA YALOVA İNŞAAT 1G40
ALHASNA SAF50
ALTINTÜRK S1L40
AREMAS 4 E01
BABACAN YAPI 2H20
BEYTTURK SAJ40
CEMRE YALOVA İNŞAAT 6 E20
ÇALIK 2A30
DKY İNŞAAT 2G20
DUMANKAYA S1F30
EFEKTA MİMARLIK 5A04
EGE İNŞAAT 5A28
EGE YAPI SAG40
EROĞLU GAYRİMENKUL S1D40
EVRENOL MİMARLIK 2B01
FCC YAPI SAE40
GARANTİ KOZA SAN30
GYODER 6C22
HASHIM PROPERTY S1F40
HÜRRİYET 6C24
İŞ GYO S3D30
KURT SAFİR 1A42
KUZU GRUP SAG01
MEGA GROUP İNŞAAT 1A10
NEF S3D35
NOVA GAYRİMENKUL SAR40
OFTON 6A30
ÖNCÜOĞLU MİMARLIK 4F01
PİYALEPAŞA 2A20
REMAX JOKER 5A24
SAPANCA ŞELALE VİLLALARI 2D38
SİNPAŞ 1H30
SİYAH KALEM 2 E10
SOYAK 6D15
TABANLIOĞLU S3A30
TORUNLAR GYO 2G10
VADİ İSTANBUL 6B30
VIATRANS & BOSPHORUS 5D30
YİĞİT GROUP SAS30


İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!