Dubai Konserinde Bieber’a Saldırı

Geçtiğimiz hafta ülkemizden de geçen Justin Bieber Dubai’deki konserinde sahnede saldırıya uğramış

Haberin Devamı

Piyano çalarak söylediği şarkıda sahneye nereden fırladığı belli olmayan bir erkek hayranının sevgisine (ya da saldırısına) maruz kalan Bieber, olayı profesyonellikle görmezden gelip şarkıya devam etmiş. Olaya hemen müdahale eden bodyguardlar sahneye fırlayan izleyiciyi etkisiz hale getirip, geri aşağıya indirmeye çalışırken, Bieber’ın çaldığı piyano konserin geri kalanında kullanılmamak üzere hasar almış. “Bize bir Hi! bile demedi Justin” diye ağlayan Türk hayranları gönüllerini ferah tutsun, Justin yara almadan bu olayı atlatmış. Bu minik olaydan sonra kulise giden genç şarkıcı bis için sahneye geri gelmiş, 2 şarkı daha söyleyerek konserini sonlandırmış./images/100/0x0/55eb6d99f018fbb8f8c072e8


One Love Festivali
kapsamında biliyorsunuz önceki yazılarda FOALS’un 21 Haziran’da Park Orman’da sahne alacağını söylemiştim. Duyduğuma göre 20-22 Haziran’da Park Orman’da yapılacak olan festival için Pozitif iki büyük ismi daha açıklamak üzere. Resmi açıklama için az daha sabredelim derim.
En son 2011 senesinde yapılan Rock’n Coke bu sene 6-8 Eylül tarihlerinde yine Hezarfen ‘da yapılacak. Henüz konser programı ve gruplar duyurulmadı ancak avantajlı biletlerin satışına başlandı. “Bir Coldplay gelmedi şu memlekete” demekten kendimi alamasam da, festivalin sanatçı listesinin açıklanması için son birkaç gün kaldı diyebiliriz.

Haberin Devamı

 

The 20/20 Experience
albümü ile büyük ilgi gören Justin Timberlake önceki gün Facebook ve Instagram hesabından albümün ikinci yarısı ile ilgili müjdeyi verdi. Stüdyoda kayıt anını gösteren fotoğrafta albümün ikinci bölümünün 30 Eylül’de çıkacağı duyuruluyor. Heyecanla bekliyoruz.

 




YILDIZLAR – OSCARLAR

ARMIN VAN BUUREN – INTENSE


Dubai Konserinde Bieber’a Saldırı

Elektronik Dans Müziği dendiğinde akla gelen birkaç isimden biri Armin Van Buuren. Kendisi aynı zamanda geçen senenin DJ MAG’ın oylarla belirlediği listede bir numarada yer alıyor. Armin’in müzik tutkusu 10 yaşındayken belirmiş. Hep teknolojiye meraklı bir çocukken, annesinin aldığı bilgisayarıyla ilk müzikal denemelerini yapan Armin aslında bir avukat. Elektronik müzik tutkusunu keşfedip, bu alanda kendini ve çaldığı mekânlarda dinleyenlerini mutlu ederken, bir yandan da Hukuk diploması için çırpınıyormuş. “Hep bir B planım olsun istemiştim” diyen Armin, DJ’lik konusunda aranan bir isim olunca okula bir süre ara vermiş. O süre 2003 senesinde mezun olmasıyla da sona ermiş. “Tek gayem Trance müziği yaymak ve sevenlerine ulaştırmak” diyen DJ aynı zamanda 2003 senesinde Armada Music plak şirketini de kurarak müziğine yatırım yapan zeki bir müzik adamı.

Haberin Devamı


Özellikle son albümü Mirage ile seçtiği vokaller sayesinde beni renklerine bağlayan bir Dj’dir kendisi. Mirage’ın vokal kadrosunda Sophie Ellis Bextor, Nadia Ali (canımsın), BT, Adam Young gibi isimlerle çalışınca, 3 senenin ardından geçtiğimiz Cuma günü piyasaya çıkan 5. albümü Intense haliyle daha çok merak uyandırdı.


Genel bir algıdır, DJ adamın konserine “neden gidilir” diye sorar birçok kişi, “adam orada hazır şarkıyı çalmıyor mu?” diye bu konserler hakkında atılır, tutulur. Armin Van Buuren sahne aldığı konserlerinde çaldığı setlistini belirlemeyen, o an kalabalığın enerjisine göre şekillendiren bir DJ. Bu soru sorulduğunda “elbette/images/100/0x0/55eb6d99f018fbb8f8c072ec çalacağım set için önceden kafamda belirlediğim şarkılar var ama liste hazırlamak gibi bir durum bana ters geliyor” diyen Armin, sahnede aslında bir de görsel şov yapıyor. Esas olayın zor kısmı da aslında bu görsel şovlar. Youtube’da uzun uzun çaldığı performanslarının perde arkadasını anlatan Armin, kurduğu teknik alt yapı ile, mixlediği şarkıları Video DJ ile sistem üzerinden haberleşerek aynı anda ekrana yansıttığı görsellerle renklendiriyor. Yazıya dökünce anlaşılması zor olabilir, merak edenler “Armin Van Buuren – Dj Setup Explained” başlığıyla Youtube’da ilgili videoyu izleyebilirler.

2 sene önce Mirage albümünün turnesi için geldiği İstanbul konserinde her ne kadar sahneye, şarkılara konsantre olmaya çabalasam da gelen konser kitlesi beni sonraki tüm elektronik müzik konserleri için küstürmüştür. Armin tüm konser, sempatikliğiyle, görsel şovlarıyla konsere gelen herkesi sahneye kitlese de, bence Türkiye’de elektronik müziğin dinleyici kültürü maalesef henüz buna hazır değil.
Gelelim geçtiğimiz cuma piyasaya çıkan 5. albüm Intense’e. Nelerden etkilendiği, bu albüme nelerin ilham olduğu sorusu sorulduğunda Armin, “solo albümlerin hazırlığı için çok farklı türden müzikleri dinleyerek bu albümleri hazırladığını” belirtmiş. Bu hazırlığın içinde “her ne kadar setlerinden hiçbir zaman çalmayacak olsam da “Gangam Style” gibi fenomen bir şarkının bile alt yapısını, neden bu kadar beğenildiğini anlamak için arkadaki duyguyu çözmeye çabalıyorum” demiş. “Müzik merakı sonsuz olan bir insanım, her türden müziği dinleyip, incelemek zorundayım, yoksa dinleyicinin nabzını tutmak imkânsız olur” demiş.

Haberin Devamı


Albümün vokallerinde Trevor Guthrie, Cindy Alma, Fiora, Laura Jansen, Laura Evans, Aruna, Emma Hewitt ve Richard Bedford yer alıyor. Özellikle Fiora vokali albümü defalarca dinlememe sebeptir.
Albüm kapağında avucunda ışık tutan Armin, bu görselin kendisi için önemli bir mecaz olduğunu belirtmiş. Bu albümle artık “kendi yolumu bulduğumu, şarkıların üretim sürecinde çok eğlendiğimi anlatmak istedim” demiş.



YILDIZLAR:


Intense
(harika bir açılış şarkısı, şarkıdaki kemanların elektronik alt yapıyla uyumu çok hoşuma gitti)

This Is What It Feels Like (albümün çıkışı ile ilk resmi single çalışması , Trevor Guthrie şarkının vokali)

Beautiful Life

Alone

Turn This Love Around

Haberin Devamı

Forever is Ours (Çok iyi şarkı, Emma Hewitt şarkının vokali, 2.15’den sonra gelen değişiklik çok hoşuma gidiyor.)


OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:


Waiting For The Night
(Albümün incisidir. “Loving Ibiza” filminin şarkısıdır, klibi de insanı heyecanlandırır)
Won’t Let You G
o (Nadia Ali vokaline çok benzeyen bir vokal Aruna bu şarkıda yer alıyor, ama Nadia’nın yerini kimse tutamaz onu da belirteyim)

 
SAHNEDEN KULİSE


• İsmail Manafov Piyano Resitali @Caddebostan Kültür Merkezi, İstanbul, 07.05.2013, 20.00

• Mariza @İş Sanat Kültür Merkezi, İstanbul, 07.05.2013, 20.00
• Depeche Mode DM Tour Party @ Babylon, İstanbul, 07.05.2013, 2030
• Hediye Güven@ Kadiköy Sahne, İstanbul, 08.05.2013, 21.00
• Maia Vidal @Babylon, İstanbul, 08.05.2013, 20.30
Oyuncak enstrümanlar kullanarak çok orijinal müzik yapan İspanyol merkezli ama Amerikalı bir müzisyen. Bu performansı kaçırmayın derim.
• Ramadan @ Up’nDown,  Eskişehir, 09.05.2013

 

Haberin Devamı


KARIŞIK KASET


Vakti zamanında üniversite sınavlarında tıp yazan biri olarak bu alana olan merakımdan olsa gerek, hala medikal diziler dikkatimi çekiyor.
9 senedir bıkmadan takip ettiğim Grey’s Anatomy’nin önceki iki hafta izleyemediğim bölümlerini bu hafta sonu izleyebildim.  Dizinin bitmeyen heyecanı bir yana olsun, dizide müzikleri çalan yeni sanatçılar ve gruplar içinde kendisi ayrıca çok bereketli bir yapımdır. Dün gece diziyi bitirdikten sonra düşündüm ve bilmediğim birçok sanatçıyı öğrendiğim bu 9 senelik geçmişin bir kısmını Karışık Kaset’te sizlerle paylaşayım istedim.

Greys adlı liste, yine Youtube’da kendi kullanıcım altında sizlerin dinlemesi için sıralı şekilde bekliyor.


Keyifli Dinlemeler…

1) Other Lives – Black Tables /images/100/0x0/55eb6d99f018fbb8f8c072ee
2) Lenka- Everything At Once
3) Jem- Wish I
4) Metric- Gold Guns Girls
5) Snow Patrol – Chasing Cars
6) The Mary Onettes – Explosions
7) Greg Laswell – Your Ghost
8) KT Tunstall- Suddenly I See
9) Florence and The Machine – Cosmic Love
10) Agnes Obel – Riverside
11) Kate Nash – Merry Happy
12) Lenka – Trouble is A Friend
13) Gossip- Pop Goes Around The World
14) The Fray – How To Save A Life
15) Keane – Somewhere Only We Know
16) Brandi Carlile- What Can I Say
17) Bryn Christopher – The Quest
18) Anna Nalick – Breathe (2AM)
19) Kate Havnevik – New Day
20) Feist- Graveyard
21) Zola Jesus – Lightsick
22) O+S- Flowers Turn To Fire
23) Foals- My Number
24) Ingrid Michaelson – Palm Of Your Hand
25) Peter Bjorn and John – Second Chance


https://twitter.com/hkky


Yazarın son yazıları

#3 Mayıs 2013 Teoman müziğe geri döndü
#30 Nisan 2013Bir Arabesk Rüyası: Coachella
#26 Nisan 2013Jennifer Lopez’den lezbiyen dizisi
#23 Nisan 2013  James Blake ile Karadeniz Yollarında
#12 Nisan 2013Onor Bumbum Yeni EP’si ile Geri Geliyor
# 16 Nisan 2013 Türkiye müzik ödülleri sahiplerini buldu


 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları