Duacılı ressamlardan yeni sergi

Güncelleme Tarihi:

Duacılı ressamlardan yeni sergi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 09:53

Duacılı ressamlardan yeni sergi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANYAYA, (DHA) - KEPEZ İlçesi Duacı Mahallesi'nde açılan resim kurslarında eğitim alan kursiyerler yaptıkları eserleri Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde beğeniye sundu.

'Anadolu'nun Renkleri' adlı yağlıboya ve akrilik boya çalışması resim sergisinin açılış kurdelesini genç ve yetişkin kursiyerlere resim eğitimi veren akademisyen ressam Şerife Çakmur kesti. Kurs öğretmeni Şerife Çakmur, "Resim sanatına sevdalı genç ve yetişkin öğrencilerimiz, sıcak yaz aylarında da boş durmayıp büyük bir heyecanla resim ürettiler" dedi.

Duacı'da yaşayan genç ve yetişkinlerin resim sanatına büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Çakmur, "Eline fırçasını, tuvalini alan eğitimlerimize katılıyor. Sıcak yaz günlerinde de boş durmadık, resim üretimiyle meşgul olduk. Tuval başına geçen kursiyerlerimiz bu kez Anadolu şehirlerinde, ilçelerinde, köylerindeki sosyal yaşamı resmetti. Anadolu'nun tüm renklerini tuvallerimize aktardık" diye konuştu.

Aydın Kanza Sanat Galerisi'ndeki müzik dinletisi eşliğinde açılan karma sergiye Aysun Belginkurt, Derya Saraç, Hülya Madanoğlu, Musa Demir, Naide Aslan, Neşe Sayar, Nur Gençörnek, Pervin Yıldız, Sema Keskin Ceylan, Serpil Gümüşdere, Sevim Erarıcı, Şengül Saraç, Tuncay Ceylan, Yüksel Pişer

çalışmalarıyla destek verdi. Kursiyer daha önce de çalışmalarını Antalya Müzesi'nde sergilemişti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!