DTO 8 ülkeden 15 öğrenciyi ağırladı

Güncelleme Tarihi:

DTO 8 ülkeden 15 öğrenciyi ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 11:12

DTO 8 ülkeden 15 öğrenciyi ağırladı

Haberin Devamı

DENİZLİ Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, AIESEC projesi kapsamında 8 ülkeden Denizli'ye gelen 15 öğrenciyi misafir etti. Ticaretin gelişmesi için artık farklı ülkelerin yaşayışlarını, ekonomik bilgilerini de öğrenmek gerektiğini belirterek, bu sebeple öğrencilerin katıldığı ziyaretin önemli olduğunu söyledi.
Öğrenciler için sosyal sorumluluk ve profesyonel staj imkanları sunan, şirketler ve sivil toplum kuruluşlarını farklı ülkelerdeki genç yetenekler ile buluşturmayı amaçlayan AIESEC projesi kapsamında, Özel Denizli Seviye Okulları'nın misafiri olarak Denizli'ye 15 konuk öğrenci geldi. Öğrenciler, DTO'yu ziyaret etti. Fas, Tunus, Cezayir, Arnavutluk, Moldova, Hindistan, Endonezya ve Suudi Arabistan'dan kente gelen öğrencileri karşılayan DTO Başkanı Erdoğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ziyarette öğrencilere şehir hakkında bilgiler veren Erdoğan, Denizli'nin 200 ülkeye toplam 3.5 milyar dolarlık ihracatı olduğunu, 160 çeşit ürünün üretildiğini belirtti. Geleceğe yön verilirken farklı kültürlerin yerinde görülmesinin önemli olduğunu dile getiren Erdoğan, "Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bireylerin, sadece kendi doğduğu veya yaşadığı ülkede çalışma zorunluluğu ortadan kalkmıştır. Artık toplumların yaşayışı, kültürleri ve ekonomik bilgileri öğrenilerek, o ülkelere gidiliyor ve daha sonra ticaret geliştiriliyor. Sizlerin de ülkemize ve şehrimize gelerek bizleri görüp, kültürümüzü tanımanız çok önemlidir" dedi.
Özel Denizli Seviye Okulları Kurucu Müdürü Mahmut Çatlık ise 15 öğrencinin 6 hafta boyunca Denizli'de kalacağını belirterek, "Öğrencilere, Türkçe başta olmak üzere Türk kültürü, Osmanlı Minyatürü, Ebru sanatı, halk oyunları, Türk musikisi, Denizli'nin tarihi ve turistik yerleri ile Denizli iş dünyasıyla ilgili bilgiler aktaracağız" diye konuştu.
Ziyaret sonunda Erdoğan, Denizli hatırası olarak öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!