DTM binasında çatlak değil sıvı dökülmesi oldu

DÜNKÜ ‘10. kattaki derin çatlak’ yazısısında, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın binasında derin çatlak olduğu, bu durumun tehlike yarattığı bir okurumuz tarafından anlatılıyordu.

Ankara’dan dün sabah bir toplantı için gittiği Berlin’den
telefonla arayan Bakan Çağlayan, durumla ilgili bilgiler verdi... “Size basın müşavirliği aracılığıyla bilgi göndereceğim” dedi.
Kısa bir sohbetten sonra telefonu kapattık. Ardından da ilgili açıklama geldi:
“Söz konusu binanın Hazine Müsteşarlığı olup, Dış Ticaret Müsteşarlığı ile Hazine Müsteşarlığı binayı ortaklaşa kullanmaktadır. 25 Kasım 2010 tarihinde 10. katta meydana gelen derin bir çatlak olmayıp, iç-dış sıcaklık değişiminden kaynaklanan sıva dökülmesidir.
Binanın yerde kolon ve döşemelerinde oluşabilcek hareketlilikler 2002 yılından beri ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi tarafından hassas cihazlarla izlenmektedir. Ayrıca ODTÜ binaya gerekli güçlendirmeleri yapmıştır. 25 Kasım 2010 tarihinde meydana gelen sıva dökülmesi için bilirkişi ”... tuğla duvardaki sıva dökülmesinin mevsim geçişlerinde yaşanan ısı farklılıklarının neden olduğu esnemelerden kaynaklandığı, asıl taşıyıcı kolonlarda herhangi bir sorun görülmediğini” belirtmiştir.
Konuya ilişkin bilirkişi heyeti 3 Aralık 2010 tarihinde ayrıntılı bir raporu ilgili makamlara sunmuştur. Söz konusu raporda da aynı durum vurgulanmaktadır.
Mevcut binanın iki müsteşarlık için yeterli olmadığı ortadadır. Bu çevrede, var olan yetersizliği ortadan kaldırmak, sıkıntıları gidermek ve Dış Ticaret Müsteşarlığı için ayrı bir bina yapılması gereğinden hareketle, Eskişehir Yolunda Dış Ticaret Müsteşarlığı binası yapımı için arsa temin edilmiştir.
Bina ile ilgili proje son aşamada olup, mimari çizimler tamamlanmaktadır. 2-3 ay içinde temel atılarak binanın yapımına başlanacaktır.
Yapılacak binada, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın bugünkü ihtiyaçlarının yanısıra geleceğe dönük büyüme ihtiyaçları da karşılanacaktır.”

Tüm sokağa ceza mı kesilir

SON günlerde köşenizde yer alan fahri trafik müfettişleri ile ilgili yazılarınıza istinaden bende başıma gelen bir park cezası olayını paylaşmak isterim.
Ben Anıttepe Neyzen Tevfik Sokak’ta ikamet etmekteyim. 20 yıllık bir sürücü olarak bir tane bile cezam yokken yaklaşık bir ay önce A. O. isimli fahri trafik müfettişi tarafından ‘yaya kaldırımında park yasağı ihlali’ sebebiyle adresime gelen ceza tutanağı beni rahatsız etti. Neyzen Tevfik Sokak tek yöndür bizler araçlarımızı apartmanlarımızın önüne sağ şerit dahilinde park edebiliyoruz ama tabi yabancı otolarda park ediyor biz onları az çok biliyoruz ve park etmek için çoğu zaman onların o araçların çıkmasını bekliyoruz bu arada araçlarımız haliyle trafik geçişini aksatmayacak şekilde evimizin önüne kaldırıma bırakıp park edelim diye gözümüz dışarıda bekliyoruz. Ama duyduğum kadarıyla bu trafik müfettişi bey sokakta ceza yazmadık araç bırakmamış acaba kendisi Necatibey Caddesi’nde bulunan Kalkınma Bankası’nın otoparkın da yer bulamayıp aracını bizim sokağa park ettiği yada sokakta park yeri bulamayınca mı bu cezaları nizami araçlara bile kusur bularak yazıyor
D.U.

Sözleşmeli (amele) öğretmenler

LÜTFEN artık birileri biz sözleşmeli öğretmenlerin, bilhassa evli olup da eşinden ayrı çalışmak zorunda olan öğretmenlerin feryadını duysun ve birşeyler yapsın. En kısa zamanda üzerimizde uygulanan haksızlıklar kaldirılsın ve adalet yerini bulsun.
Sadece ve sadece Allah rızası için... Evet sadece Allah rızası için birileri bize yardımcı olsun, yoksa eminim Allah’ın hesabı çok daha çetin olacaktır. Adem HATİPOĞLU

Budanmayı bekleyen ağaçlar

BURASI Çankaya Emek Mahallesi Bişkek Caddesi, eski 84 şimdiki 4. Cadde. AŞTİ’den Bişkek Caddesi’ne inen tek yönlü, Gazi Dişçilik Fakültesi’nin bulunduğu sokaktır. Ağaçlar çok dallı ve budaklı olup uzun zamandır budanmadıkları için yaz mevsimi içinde sokak boğulmaktadır.
Ağaçlar bu güne kadar yalnız alt birkaç dalı alınarak bırakılmıştır. Uzmanlar daha iyi bilirler budamanın ağaç kesmek olmadığını ve ağaçlara canlılık verdiğini. Zaman geçirmeden ilgililerin, sokak sakinlerinin isteklerini inceleyip bundanmaları için karar vermelerini istiyoruz
N. BELEN
Yazarın Tüm Yazıları