DT turne yolunda

Güncelleme Tarihi:

DT turne yolunda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2009 00:00

Devlet Tiyatroları (DT), yeni sanat sezonundaki ilk turnesinde 5 bölgeden 9 değişik oyunla izleyici karşısına çıkacak.

DT’den yapılan açıklamaya göre, yerleşik sahnelerin bulunduğu 5 bölgeden, 9 değişik oyunla Gaziantep, Çorum, Samsun, Elazığ ve Malatya sahnelerinde 50 temsil verilecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun 5 oyunu Ekim ayında turneye çıkacak. Buna göre, Cem Günen’in yazdığı, Semih Sergen’in yönettiği ‘’Hünkar ve Mimar’’ isimli yapıtın dünya prömiyerini yarın Gaziantep Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Dekoru Sertel Çetiner’e, kostümü Sevgi Türkay’a, ışık düzeni Mehmet Yaşayan’a ait olan oyunda, Orhan Özyiğit, Semih Sergen ve Okan İrkören rol alıyor. Rüştü Asyalı’nın da sesi ile eşlik ettiği yapıt, 2 ve 3 Ekimde de izlenebilecek.

Savaş Dinçel’in kaleme aldığı, Hakan Çimenser’in yönettiği ‘’Uçurtmanın Kuyruğu’’ 8, 9 ve 10 Ekimde Gaziantep’te, 13 ve 14 Ekimde Samsun’da, 16 ve 17 Ekimde Çorum’da sahnelenecek. Dekoru Sertel Çetiner’e, kostümü Nalan Türkoğlu’na, ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu’na ait olan yapıtın müzikleri Can Atilla’nın imzasını taşıyor. Eserde, Olcay Kavuzlu ve Mithat Erdemli rol alıyor.

Dünya prömiyeri 2 Ekimde Altındağ Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek olan ‘’Anam Bacım Avradım’’ isimli eser 20 ve 21 Ekimde Samsun’da, 23 ve 24 Ekimde Çorum’da izleyici karşısına çıkacak. Dekorunu Hakan Dündar’ın, kostümlerini Esra Selah’ın, ışık düzenini Zeynel Işık’ın, müziklerini Cem İdiz’in hazırladığı yapıtta, İclal Özergün, Şirin Ergüven, Süheyla Gürkan, Berna Konur, Zuhal Taşar Gökhan, Selma Bayraktargil, Adnan Erbaş, Gürkan Görbil, Cem Balcı, Sedat Keçeci, Erdinç Doğan ve Mehmet Ali Toklu rol alıyor.

Şinasi Sahnesi’nde 16 Ekimde dünya prömiyeri yapılacak ‘’Geç Kalanlar’’ 22, 23 ve 24 Ekimde Gaziantep’te, 27 ve 28 Ekimde Samsun’da, 30 ve 31 Ekimde Çorum’da sahne alacak. Pervin Ünalp’in yazdığı, Nesrin Üstkanat’ın yönettiği eserin dekoru Işın Mumcu’ya, kostümü Sevgi Türkay’a, ışık düzeni Osman Uzgören’e ait. Oyunda Füsun Günuğur, Levent Şenbay, Dilara Keyf Günüç ve Deniz Yaşar Çamlıdağ rol alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!