Dt. Güler: Diş hekimliği kadın mesleği haline dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Dt. Güler: Diş hekimliği kadın mesleği haline dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 11:25

Dt. Güler: Diş hekimliği kadın mesleği haline dönüyor

Haberin Devamı


ADANA,(DHA)- ADANA Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, diş hekimliği mesleğinin giderek kadın mesleği haline dönüştüğünü söyledi.
Adana Diş Hekimleri Odası 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği 'Estetikte Güncel Yaklaşımlar' etkinliğinde konuşan Oda Başkanı Fatih Güler,  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün neden kutlandığına dair bilgi verdi. Güler, "Oda olarak bizler farklı meslek guruplarından kadın konuşmacılarımızı meslektaşlarımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Ülkemizde 12 yıl temel eğitim zorunlu olduğu halde kız çocuklarında ilkokula başlama oranı yüzde 92'dir. Demek ki hala yüzde 8 oranda kız çocuğu ilkokula gitmiyor. Ortaokula devam etme oranı yüzde 80. Demek ki her 5 kız çocuğundan bir tanesi ortaokula gitmiyor. Liseyi  bitirme oranı ise yüzde 60'lara kadar düşüyor. Sevindirici olan durum ise üniversitede okuyan kız oranı erkek oranını sayı olarak geçmiştir. Türk Diş Hekimleri Birliği profiline baktığımızda da yüzde 50 kadın, yüzde 50 erkek oranıyla eşitiz. Diş hekimliği mesleğimiz giderek kadın mesleği haline dönüyor" dedi.
 Dr. Gül Fennibilek de diş hekimlerine 'Estetikte Güncel Yaklaşımlar' konu başlığıyla  ip askı çeşitleri ve yeni nesil cilt bakımı hakkında önemli bilgiler verdi.
Etkinliği katılan tüm kadın diş hekimlerine zeytin fidanı hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!