DSP Genel Başkanı’ndan Başkan Kocamaz’a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

DSP Genel Başkanı’ndan Başkan Kocamaz’a ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 12:59

DSP Genel Başkanı’ndan Başkan Kocamaz’a ziyaret

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de bulunan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret etti.
DSP Genel Başkanı Aksakal ve beraberindeki heyet, Başkan Kocamaz ile bir araya geldi.
Mersin’in hem kent anlamında hem de Büyükşehir Belediyesi’nin yoğunluğu anlamında çok hareketli bir şehir olduğundan belirten Başkan Kocamaz, "Mersin, belediye hizmeti olarak yoğun ve kent olarak da zaten çok hareketli bir yer. Geçmişten bu yana da böyleydi, şimdi de son viraja dönüldü. Herkes arz-ı endam etmeye başladı. Belediyecilik gerçekten adamın ömründen ömür söken bir şey. Burada bir vebal de taşıyorsunuz. 2 milyona yakın insanın vebali sizin boynunuzda. Ama biz diyoruz ki terazinin kefesini doldurduysak, bizim mücadelemiz ağır basıyorsa gerisi önemli değil. Onu yaptığımız için gönlümüz rahat" dedi.
Mersin’deki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının iki buçuk katı olduğundan ifade eden Kocamaz, "Mersin’deki işsizlik oranı Türkiye ortalamasının iki, iki buçuk katı. Bunları lafla, söylemle azaltırsak kendi kendimizi kandırmış oluruz. Mersin’in nüfusu son 40-50 yılda 30 katına çıktı. Ben 1964’lü yıllarda falan ilkokul 4. sınıftım. O zaman coğrafya kitabında bir de bizde ezber önemliydi. Bütün illerin, ilçelerin nüfuslarını o dönem ezberlemiştik. Tarsus’un nüfusu 32 bin, Mersin’in nüfusu 28 bindi. Şimdi aradan 54 sene geçmiş ve 54 senede Mersin merkezin nüfusu 1 milyonu bulmuş. 35-40 katına çıkmış" diye konuştu.
Partililerin Mersin’deki trafik problemi hakkındaki sorularını yanıtlayan Kocamaz, "Trafik sorunu bir gecede çözülecek bir şey değil. 1440 tane dolmuş dolaşıyor burada. Şimdi ben diyorum ki gelin bunu azaltalım. Yanaşmıyorlar ve biz kötü oluyoruz böyle söyleyince. Belediyecilikte kim popülizm yapıyorsa kente ihanet eder” ifadelerini kullandı.
DSP Genel Başkanı Aksakal da, Türkiye siyaseti, parlamentodaki partiler, Cumhurbaşkanlığı sistemi, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri, terörle mücadele, dış politika, 15 Temmuz süreci ve ülke gündemi hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!