DSP Genel Başkanı Aksakal: Türkiye 100 yıl öncesinin görüntüleriyle karşı karşıya

Güncelleme Tarihi:

DSP Genel Başkanı Aksakal: Türkiye 100 yıl öncesinin görüntüleriyle karşı karşıya
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 15:39

DSP Genel Başkanı Aksakal: Türkiye 100 yıl öncesinin görüntüleriyle karşı karşıya

Haberin Devamı

İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA) - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye'nin 100 yıl öncesinin görüntüleriyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensupları ile bir araya gelen Önder Aksakal, geçtiğimiz 15 yıl içerisinde Türkiye'nin ekonomisiyle birlikte dış politikası ve siyasetinin bitirilme noktasına getirildiğini söyledi. AK Parti'nin ülkeyi kan deryasına çevirdiğini ifade eden Aksakal, "Bütün komşularıyla barışık bir ülke durumundan, maalesef tüm dünya ile kavgalı bir devlet haline getirildik. Çağdaş medeniyetlerin yolundan çıkarılıp, kara Afrika'nın, Ortadoğu'nun karanlık dehlizlerine sürüklendik. 150 milyar dolar toplam borçla devrettiğimiz devleti, biliyorsunuz AK Parti'ye devleti DSP teslim etmişti. Tertemiz devlet, sorunsuz, kavgasız ve sorunsuz bir toplum teslim etmişti, sıfır terörle. Bugün trilyon dolarlar seviyesinde bir batağın içine sürükleyen AK Parti iktidarı, devleti sıfır terörle teslim aldığı ülkeyi bir kan deryasına çevirmiştir" dedi.
NASIL KANDIRILDIKLARINI ANLATACAĞIZ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i eleştiren Aksakal, "Bugün AK Parti'nin koltuk değneği olmuş, dilinden milliyetçiliği düşürmeyen, insanları da olmayan aklınca imalı bir şekilde halkı tehdit eden ve bize göre bu bölgenin, Çukurova bölgesinin, Toros bölgesinin içinden çıktığını iddia eden ve sözde milliyetçi söylemleri ile Bahçeli gibi siyaset figüranları, başrol oyuncularıyla birlikte bu emperyalist emellerin bataklığında yok olup gideceklerdir. Hiçbir ihtiyaç yokken durduk yere devletin temel taşlarıyla oynayanların geçmişte PKK ve FETÖ terör örgütleri tarafından kandırıldıkları gibi şimdi de bu sahte hayırcılar tarafından ortaya atılan bir tezgahla, Bahçeli ve Perinçek ikilisiyle tezgahlanan oyunlarla nasıl kandırıldıklarını anlatacağız" diye konuştu.
İktidarın, emperyalizmin dümen suyuna teslim olduğunu kaydeden Aksakal, konuşmasına şöyle devam etti:
"Sıfırı tüketmiş müflis tüccar misali olan biteni her şeyi örtbas etmek için darbe dönemlerinin hikayeleriyle ve hatta Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki şartlarda oluşan olaylarla insanlarımızı oyalama çalışıyor. Deniz bitmiştir. Gemi karaya oturmuştur. 17 Nisan günü gerçekler gün gibi ortaya dökülür. Kendileri de biliyorlar ki 16 Nisan akşamı sandıklardan çıkacak bu halkın iradesi bir şamar gibi patlayacaktır. İşte bu korku, iktidar ve yandaşlarını acımasız ve saldırgan bir hale getirmiştir. Bu tehlikeli bir gidiştir. Biz bu filmi 12 Eylül darbesi öncesinde izlemiştik. Demokrasiyi ve eşitliği arayanlara karşı elleri muştalı, yüzleri maskeli, ağızları salyalı tetikçilerin saldırıları, nihayetinde toplumun da kutuplaşmasına ve kardeşi kardeşe düşman olacak hale getirmişti. "

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!