DSP, Başbakan hakkında suç duyurusunda bulundu

Güncelleme Tarihi:

DSP, Başbakan hakkında suç duyurusunda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2005 15:32

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Başkanı Avukat Özdemir Sökmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Gavur İzmir’ imasıyla İzmirli'nin manevi şahsiyetine hareket ettiğini öne sürerek, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın İzmir'de teşkilat toplantısında söylediği “İzmir'in üzerindeki o zaman zaman yakıştırılan bazı ifadeler vardır ya, bu ifadelerin olmadığı görülecektir. Çünkü İzmir'in aslı bu değildir. O yakıştırmalar değildir. İnşallah bu yakıştırmaları da ilk seçimde silip atacaktır üzerinden ben buna inanıyorum” yönündeki sözler, yargıya taşındı. DSP İzmir İl Başkanı Avukat Özdemir Sökmen, bugün DSP İzmir İl Başkanlığı adına, Başbakan Erdoğan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Sökmen dilekçesinde, Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerle İzmir halkının manevi şahsiyetine hakaret ettiğini öne sürdü. Sökmen, Erdoğan'ın bu sözleriyle seçimlerde AKP'ye destek vermeyen İzmir halkına ‘Gavur İzmir’ yakıştırması yapıldığını dolaylı yoldan beyan ve ikrar ettiğini, yapılacak ilk seçimlerde İzmir'in AKP'ye oy vermek suretiyle bu kötü imajdan kurtulabileceğini söylediğini anlattı. Sökmen, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri gerek yerel ve gerekse ulusal basında büyük ölçüde yer almış olup, buna dair gazete haberleri de ekte sunulmuştur. Yazılı ve görsel basında yer alan ‘Gavur İzmir’ yakıştırmaları tüm İzmir halkını fevkalade üzmüştür. Başbakan'ın daha sonra yetkili sözcüleri tarafından yapılan açıklamaları dahi durumu düzeltmeye yetmemiş olup, esasen Başbakanlık Sözcüsü'nün açıklamaları da ‘Gavur İzmir’ sözünün tavil yollu ikrarı mahiyetindedir. Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri İzmirlilere ve DSP'nin manevi şahsına hakaret anlamı taşıdığından Erdoğan hakkında gerekli tahkikatın başlatılarak, TBMM Başkanlığı'ndan dokunulmazlığının kaldırılmasının istenmesi ve cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ederim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!