DSO ve Baro'dan saldırıya tepki

Güncelleme Tarihi:

DSO ve Barodan saldırıya tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 10:39

DSO ve Baro'dan saldırıya tepki

Haberin Devamı

DENİZLİ Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, İstanbul'da düzenlenen terör saldırısını yazılı açıklamayla kınadı.
DSO Başkanı Müjdat Keçeci, yeni umutlarla girilen yılın ilk saatlerinin terör saldırısıyla karardığını belirterek, "İstanbul'daki bir gece kulübünde gerçekleştirilen terör eylemi sonucu 1'i polis 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. Aldığımız acı haber yüreğimizi burktu. Biz hep birlikte huzur içinde yaşadığımız bir ülke istiyoruz. Ancak ne yazık ki kana susamış ve insanların en doğal hakkı olan yaşama hakkını elinden alan insanlıktan nasibini almayanlar, tüm insanlığa kan kusturuyor. İnsani duyguları hiçe sayarak masum insanların, yarınlarını ve umutlarını çalıyorlar. 2017'ye böyle kötü bir haberle başladığımız için çok üzgünüm. Gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim" dedi.
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ise İstanbul'da yaşanan terör saldırısını lanetlediklerini belirterek hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi. 39 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan karanlık saldırının failinin tek başına terörizm olmadığını söyleyen İlhan, "Ona yaşam koşulları taşıyan her türlü iki yüzlü siyasetin, özlem ve istek duyan gerici düşüncenin, temellerine dinamit koymak için müthiş bir kararlılıkla savaşan Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının, kendi inancından başka inancı kabul etmeyen, gelişmeye ve öğrenmeye asla açık olmayan kara cehaletin de bu dehşet verici cinayetin sorumluları arasında olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Yeni yıldan haftalar önce kutlama yapılmaması gerektiği yönündeki sistematik dizayn girişiminin sadece sosyal medya ile sınırlı kalmadığı belirten İlhan, "O malum kıyafetleri ile kent meydanlarında insanlara broşürler dağıtarak dini duygularını sömürmek sureti ile karşı bir kamuoyu oluşturma içine girenlerin varlığı apaçık görüldüğü halde buna engel olmayan kurumların da bu katliamda sorumlu olduğuna inanıyoruz. Kendisinin dışındaki yaşam hakkına saygı göstermeyen herkesi, mensubu olduğu din ne olursa olsun insanlıktan çıkmış olarak görüyor ve kabul ediyoruz. Ayrıştırma ve kamplaştırma gayretinde olanlara inat ayrışmayacağız. Bölünmeyeceğiz, tüm terör seviciler ve basiretsizliklere inat geleceğe umutla bakmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!