DSİ Genel Müdürü Acu Uşak'taki çalışmaları anlattı

Güncelleme Tarihi:

DSİ Genel Müdürü Acu Uşaktaki çalışmaları anlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 11:51

DSİ Genel Müdürü Acu Uşak'taki çalışmaları anlattı

Haberin Devamı

DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Uşak'ta büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen 'Gölsu' projesinin başarıyla ilerlediğini açıkladı.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, 'Gölsu' projeleri kapsamında Uşak'ta yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Murat Acu, "Eşme ilçemizde 2 baraj ve 5 gölet işletmeye alındı. 1 baraj ve 2 göletin inşaatı hala devam ederken; 2 baraj da planlama aşamasında bulunuyor. DSİ Genel Müdürlüğü'nce tamamlanan Güllübağ ve İsalar barajları ile Dereköy, Ahmetler, Bozlar, Karacaömerli, Yeşilkavak Göleti ile toplam 6 bin 370 dekar arazinin can suyuyla buluştu. İnşaatı süren Dervişli Barajı ile Eşmeli ve Ağabey Göletleri ve planlama ve proje safhasındaki Kocabey ile Konak barajları tamamlandığında toplam 30 bin 550 dekar arazi modern sulamaya açılacak" dedi.

İlçedeki 5 baraj ve 7 göletin tamamının bitirilmesiyle toplam 52 milyon 596 bin metreküp su tutulma kapasitesine erişileceğinin altını çizen Acu, "Sulu tarımla birlikte tarlalara bereket akacak. Artan verim ve ürün çeşitliliği ile birlikte Eşmeli üreticilerin cebine her yıl 27 milyon 895 bin lira daha fazla girecektir. Bu projelerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!