DSİ’den Gölet Ve Sulama Kanalı Uyarısı

Güncelleme Tarihi:

DSİ’den Gölet Ve Sulama Kanalı Uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 14:14

ANTALYA'DAKİ SU KANALLARINA GİRİŞLER VE GÖLETLER UYARICI LEVHALARLA ÖNLENMEYE ÇALIŞILIYOR.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür vatandaşları Baraj, Gölet ve Sulama kanallarında ki Boğulma vak’alarına karşı uyardı. Antalya ve bağlı ilçelerde aşırı sıcaklar nedeni ile vatandaşların serinlemek amacı ile Baraj ve Gölet Göl rezervuar alanları ile Sulama kanallarına girdiklerinin sıkça görüldüğü ifade edilen uyarıda, bu durumun çok tehlikeli ve ölümcül sonuçlara sebep olduğunun altı çizildi.
Bu üzüntüyü yaşamamak ve boğulma vak’alarının önüne geçmek için DSİ olarak Baraj, Gölet ve Sulama kanallarının etrafına uyarı levhalarını yerleştirdiklerine dikkat çeken DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür özellikle ailelerin hafta sonu piknik alanı olarak Baraj, Gölet ya da Sulama kanallarının bulunduğu mekanlardan uzak bölgeleri seçmelerini istedi. Özgür, şöyle dedi: " Vatandaşlarımız illa da bu alanlarda piknik yapacaklarsa mutlaka çocuklarına sahip çıkmalarını, boğulma gibi acı ve trajik durumla karşılaşmamaları için dikkatli olmalarını ve çocuklara gerekli uyarı ve önlemleri yaparak bu hususta onları bilinçlendirmelidirler.
Özellikle zemini bilinmeyen ve akış hızı fazla olan Sulama kanalları boğulma vak’aları için açık birer tehdit unsurudur. Sonuç olarak bizler gerekli tedbirleri alırken, vatandaşlarımızdan da beklentimiz olası olumsuz durumları yaşamamak adına bir kez daha belirtmek gerekirse Boğulma riskine karşı aileler çocuklarına sahip çıkarak Baraj, Göl, Sulama Kanalı ve Akarsu kenarlarından uzak durulmasını sağlamalıdırlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!