DSİ Bölge Müdürü Çelenk baretinden dere suyu içti

Güncelleme Tarihi:

DSİ Bölge Müdürü Çelenk baretinden dere suyu içti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 16:03

DSİ Bölge Müdürü Çelenk baretinden dere suyu içti

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) -BURSA’nın İnegöl İlçesi'nde DSİ tarafından yaptırılmakta olan Hocaköy barajında çalışmalar hız kazandı. Devlet Su İşleri (DSİ) 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, baraj inşaatının ödenek sıkıntısı nedeniyle durduğu yönündeki haberlerin bilgi kirliliğinden kaynaklandığını belirterek, fiziki yapılaşmada yüzde 23 seviyelerine gelinen barajın, hedeflendiği gibi 2020 yılına kadar bitirilip hizmete açılacağını söyledi.

DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, baraj çalışmalarını yerinde inceledi. Çelenk, Hocaköy barajının Bursa’nın yükseklik ve su bakamından en büyük barajı olduğunu, Türkiye’nin de önemli barajları arasında yer aldığını söyledi. Baraj inşaatının ödenek sıkıntısı nedeniyle durduğu yönündeki bilgi kirliliğin olduğun ifade eden Çelenk, ek ödeneklerle baraj çalışmalarının durmaksızın devam ettiğini, baraj inşaatı için bugüne kadar ödenen miktarın da 20 milyon TL'yi bulduğunu kaydetti. Çelenk, “İnegöllüler, bu baraj sayesinde yılın 12 ayı çeşmeden su içecek” dedi.

BARETİNDEN  SU İÇTİ

Baraj inşaatı çalışmalarını inceleme sırasında Aliağa deresinin kıyısına inen Müdür Çelenk, güvenlik için kullanılan bareti dere suyuyla doldurup içti. Basın mensuplarına da ikram eden Çelenk, suyun mükemmel olduğunu söyledi.

2020 YILINDA HİZMETE AÇILACAK

İncelemelerin ardından bilgilendirme yapan DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, “Hocaköy Barajı içme suyu amaçlı olup, barajın tamamlanması ile birlikte İnegöl ilçesi merkez ile Cerrah ve Yenice beldeleri ve çevre yerleşim yerlerine yıllık 28,3 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilerek, bu yerleşim yerlerinin 2060 yılına kadar su ihtiyacı karşılanacak” dedi.

 

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!