Droneların dünyasında neler oluyor?

Güncelleme Tarihi:

Droneların dünyasında neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 12:04

Teknolojinin son nimetleri arasında yer alan dronelar sağladığı kolaylıklarla her geçen gün popülerleşiyor. İşte doreneların dünyasından yenilikler...

Haberin Devamı

İnsansız hava araçları olarak bilinen dronelar teknolojinin son nimetleri arasında. Dünyada pek çok alanda kullanılmaya başlanan ve hayata sayısız kolaylık sağlayan drone teknolojisi ülkemizde de yaygınlaşmaya başlıyor. Türkiye'de kayıtlı drone sayısına baktığımızda 10 binin üzerinde drone aracının kullanıldığını görüyoruz. Bu oran her ay düzenli olarak artmaya devam ediyor. Drone teknolojisinin farklı alanlara adaptasyonu ile kayıtlı drone sayısı da aynı oranda artış gösteriyor.

Ülkemizde drone kullanımı yaygınlaşıyor

Ülkemizde drone kullanımı hobi amaçlı olarak belirli bir oran yakalarken droneların sayısız faydasından yararlanan şirketler ve çeşitli servisler de drone kullanımının bir diğer alanını oluşturuyor. Droneların ülkemizde kullanıldığı bir diğer alan ise tabii ki güvenlik. Dronelar özellikle suçluların takibi aşamasında, bomba imha süreçleri ve çeşitli güvenlik süreçlerini izlemede oldukça etkin bir rol üstleniyor. Dronelar güvenlik ekiplerine yardım etmelerin yanında yol çalışmaları, alan tespiti, orman yeşillendirme ve çeşitli izleme fonksiyonları ile havacılık ve orman işleri gibi sektörlerde de sıkça kullanılmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Droneların bir diğer marifeti ise acil durumlarda kayıpların bulunması ve çeşitli afet durumlarında olayın daha iyi analiz edilmesi gibi durumlara katkı sağlaması olarak açıklanabilir. Afet gibi durumlarda insanların ulaşamadığı bölgelere rahatlıkla girebilen ve izleme yöntemi ile yaralılara daha kolay yardım edilebilmesini sağlayan hava araçları ayrıca kayıp kişilerin bulunması ve hayat kurtaran operasyonlarda da son derece yararlı bir şekilde işlev sergiliyor.

Yüzyılın icatları arasında: Drone

Yüzyılın icatlarından biri olan drone teknolojisinin gelecekteki kullanım alanları arasında ise özellikle havacılık alanında oluşabilecek kusurların giderilmesi ve görüş açısı kaybının önlenmesi gibi durumlar bulunuyor. Özellikle sisli havalarda ve görüş açısının oldukça düşük olduğu durumlarda bile dronelar sayesinde görme alanları desteklenerek uçuşların mümkün kılınması ve uçuşların hava şartlarından dolayı iptal olması gibi sorunların ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Drone kullanımında yakında pilotsuz uçaklara rastlamak da mümkün hale gelecek. Tıpkı sürücüsüz araçlar gibi insansız hava araçları da yakın bir tarihte kullanılan teknolojiler arasına girmeye aday. Drone kullanımı hakkında birçok test süreci sürdürülürken drone kullanımının sadece saydığımız alanlarla kısıtlı kalmayacağı ve pek çok sektöre ilham vereceği de gayet açık.

BAKMADAN GEÇME!