Drogba için 22 can

Güncelleme Tarihi:

Drogba için 22 can
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2009 00:00

Ünlü yıldızlarını ülkelerinde izlemek isteyen Fildişili taraftarların çıkardığı stadyum faciasında 22 futbolsever öldü.

Haberin Devamı

Tribün faciasından kareler

DÜNYA Kupası Afrika Elemeleri 5. Grup’ta oynanan Fildişi Sahili-Malavi maçı büyük bir faciaya sahne oldu. Fildişi Sahili’nin başkenti Abidjan’daki mücadele öncesi stat duvarının çökmesi sonucu 22 kişi hayatını kaybetti. Başta Chelseali Didier Drogba olmak üzere Avrupa’da oynayan oyuncularını seyretmek isteyen futbolseverlerin yarattığı izdihamda 132 kişi de yaralandı.

Fazla seyirci alındı

Spor dünyasında büyük üzüntü yaratan olay gelen ilk bilgilere göre, yetkililerin ihmali yüzünden yaşandı. 45 bin kişilik Houphouet-Boigny Arena Stadı’na kapasiteden fazla sayıda biletsiz seyirci alınması felakete davetiye çıkardı. Stada biletsiz olarak gelen ve buna rağmen içeriye girmek isteyen taraftarların baskısıyla stadyumun duvarları yükü kaldıramayarak çöktü. Buna bir de polisin gözyaşartıcı gaz kullanması eklenince göçük altında kalan 22 futbolsever feci şekilde can verdi.

Fildişi 5-0 kazandı

2010 Dünya Kupası’nın da Afrika’da yapılacak olmasından dolayı alarma geçen FIFA, Fildişi Sahili Futbol Federasyonu’ndan ve bu ülkenin hükümetinden detaylı bir rapor istedi. Bu arada yaşanan acı olaya rağmen oynanan maçı ev sahibi Fildişi Sahili 5-0’lık skorla kazandı.

Yine Afrika’da 127 kişi ölmüştü

FUTBOLDA yakın tarihin en büyük facialarından birine Belçika’nın Heysel Stadı sahne oldu. Juventus ile Liverpool arasında oynanan 1985 yılı Şampiyon Kulüpler Kupası Finali’nde 38 İtalyan ve 1 Belçikalı hayatını kaybetti. İngiliz holiganların yol açtığı bu olay sonrası İngiliz takımları 5 yıl Avrupa kupalarına katılamadı. 1988’de Nepal’in başkenti Katmandu’daki bir futbol maçında 70 kişi ölürken, 1989’da İngiltere’nin Sheffield kentinde güvenlik tellerine sıkışan 95 futbolsever hayatını kaybetti. Afrika’daki en büyük futbol faciası ise, Gana’da 2001 yılında yaşanan ve 127 kişinin öldüğü faciaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!