Drogba aklandı

Güncelleme Tarihi:

Drogba aklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 13:43

Galatasaray’ın eski futbolcusu Didier Drogba’nın kurduğu 'Didier Drogba Vakfı'na yapılan bağışların amacına hizmet etmediği gerekçesiyle İngiltere Yardım Komisyonu tarafından açılan soruşturma sona erdi. Komisyon, vakfı suçsuz buldu.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail gazetesi, nisan ayında yaptığı haberde, vakfın bugüne kadar 1.7 milyon pound bağış topladığını ancak bu rakamın sadece 14 bin poundluk bölümünün amacı doğrultusunda kullandığını iddia etmişti. Gazetenin yapılan bağışların sadece yüzde 1’inin amacına ulaştığını açıklamasının ardından Pele, John Terry, Roger Federer, Donna Air, Prenses Beatrice, Bono ve David Beckham gibi dünyaca isimlerin bağış yaptığı vakıf hakkında İngiltere Yardım Komisyonu tarafından soruşturma açılmıştı.

Şu sıralar Kanada’nın Montreal Impact takımının kadrosunda yer alan Drogba ise vakfın giderlerini kendi sponsorluk gelirlerinden karşıladığını, toplanan paralarıysa gelecekteki projeler için tuttuğunu beyan etmişti. Komisyondan bugün yapılan açıklamada, Drogba’nın kurduğu 'Didier Drogba Vakfı'nda herhangi bir yolsuzluğa rastlanmadığı kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!