Dramın merkezi Ulus

Güncelleme Tarihi:

Dramın merkezi Ulus
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 01:08

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, Ankara’ya gelen Suriyeli mültecilerin yerleştiği Hacıbayram Mahallesi’ndeki evler, ‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’ kapsamında yıkıldı. Mültecilerin sokakta yaşamaya başladığı Ulus’ta gece ayrı, gündüz ayrı dram yaşanıyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, Suriyeli mültecilerin mesken edindiği Hacıbayram Mahallesi’ndeki harabe evleri ‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’ kapsamında yıktı. Bölgede bulunan boş alan ve sokaklara yerleşen mülteciler gece ateş yakarak ısınmaya çalışıyor. Gündüz saatlerinde kentin kalabalık semtlerine giden genç Suriyeliler dilencilik yapıyor. Roma Antik Tiyatrosu ve Hacıbayram Veli Camii çevresinde kalan yaşlılar ise çaresizlik içinde diğerlerini bekliyor.

BİRAZ YEMEK İSTİYORUZ

Ankara Hürriyet’in fotoğraflarını çektiği sırada elleriyle açız işareti yapan aileler yarım Türkçeleriyle yardım talep etti. Suriyeli mülteciler, “Geceler çok soğuk oluyor. Üşüyoruz, yaşlılar hastalandı. Biraz yemek istiyoruz” dedi. Bölge esnafı ve vatandaşlar, “Artık bu insanların daha iyi koşullarda yaşayacağı kamplara götürülmesi gerekiyor. Kış aylarıyla birlikte açlık derdinin yanına soğuk da eklendi. Hava sıcaklıkları daha da azalrığında sokakta yaşamak zorunda kalan mülteciler gece saatlerinde donma tehlikesi geçirebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dramın merkezi Ulus

MÜLTECİ SAYISI 20 BİNİ AŞTI

Mülteciler Ankara’da en çok Altındağ bölgesinde kalıyor. Sayıları, 20 bin 500 civarı olduğu tahmin edilen Suriyeliler, kentsel dönüşüm amacıyla yıkılmak üzere boşaltılan binalarda yaşıyor. Ancak dönüşüm çalışmaları kapsamındaki binaların yıkılması ile mülteciler açıkta kalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!