Dr. İsmet Kalkan vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Dr. İsmet Kalkan vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 10:15

Dr. İsmet Kalkan vefat etti

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin ilk motosikletli 112 Acil Sağlık Hizmetleri sisteminin kurucuları arasında bulunan Dr. İsmet Kalkan, 56 yaşında hayata veda etti.

Bir süredir İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Dr. Kalkan, dün (pazar) yaşamını yitirdi. Kalkan'ın ölümü tıp, 112 Acil başta olmak üzere sağlık çalışanlarında ve amatör telsiz dünyasında büyük üzüntü yarattı. Dr. İsmet Kalkan için bugün saat 15.00'te Narlıdere'deki 112 Komuta Merkezi'nde bir tören düzenlenecek. Dr. Kalkan'ın cenazesi Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde ikindide kılınacak çenaze namazından sonra Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İzmir'de doğan İsmet Kalkan, Bornova Anadolu Lisesi'nin ardından 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Uzun yıllar 112 Acil'de istasyon sorumluluğu ve yöneticilik yaptı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nce 14 Mart 2009 günü göreve başlatılan motosikletli 112 Acil Sağlık Hizmetleri sisteminin kurucularından, İzmir Tabip Odası ve Acil Ambulans Hekimleri Derneği üyesi, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şube Başkanı (TA3AGA) Dr. İsmet Kalkan, meslektaşı Dr. Belgin Kalkan ile evli ve bir kız babasıydı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!