Dr. İnce, 3. Kitabı ‘Hayatın İçinden Portreler’i Tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Dr. İnce, 3. Kitabı ‘Hayatın İçinden Portreler’i Tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 16:13

MERSİN KAMUOYUNUN YAKINDAN TANIDIĞI ÜROLOJİ UZMANI OP. DR. NEDİM İNCE, YAZDIĞI ÜÇÜNCÜ KİTABI ‘HAYATIN İÇİNDEN PORTRELER’İ TANITTI. DR. İNCE KİTABI, KİTAPTA YER ALAN İSİMLERLE BİRLİKTE TANITTI.

Mersin kamuoyunun yakından tanıdığı Üroloji Uzmanı Op. Dr. Nedim İnce, yazdığı üçüncü kitabı ‘Hayatın İçinden Portreler’i tanıttı. Dr. İnce kitabı, kitapta yer alan isimlerle birlikte tanıttı.
Uzun yıllar çeşitli yerel gazeteler ve dergilerdeki yazıları, radyo ve televizyon programlarıyla Mersin kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan Mersin Toros Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı, Spor Psikologu Dr. İnce, 2013 yılında çıkardığı ‘Mersin’de Hayata Dair Esintiler’ ve ‘Sağlık Olsun-Hastalık-Hasta-Hekim’ adlı iki kitabının ardından, üçüncü kitabı ‘Hayatın İçinden Portreler’ ile okurlarının karşısına çıktı. İlk iki kitaptan farklı olarak yaşamı boyunca kendisini etkileyen ve hayatına dokunan 51 ismi, ‘Hayatın İçinden Portreler’de bir araya getiren Dr. İnce, kitabının tanıtımını yaptı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan tanıtımda İnce’yi, kitapta yer alan isimler ve kitap severler yalnız bırakmadı.
Kitabın kahramanlar yazar Celal Soycan, Nedim İnce’nin oğlu Ulaş İnce, eşi Hülya İnce, Dr. Cafer Gürbüz, Yusuf Kalalı, gazeteci Ahmet Leventyürü, ressam Ahmet Yeşil, Lina Nasif, Prof. Dr. Adnan Erkuş ve Dr. Erdal Akalın’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Dr. Nedim İnce, tanıtım gününde yanında olan herkese teşekkür etti. Her ne kadar sakinleşmeye çalışsa da bugün çok heyecanlı olduğunu belirten İnce, "İnsanların birbirinden uzaklaştığı, tüketim toplumuyla iyice birbirine yabancılaştığı bir kültürde, bir ortamda benim sevincimi paylaşarak, burada dayanışmayı göstererek geldiniz, benimle birlikte oldunuz. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu 3. kitabım. Celal ağabey ilk 2 kitabı çıkartırken demişti ki, ’Bak bu yeni kitapların önünü açacak’ demişti, beni teşvik etmişti. Çünkü o 2 kitabı çıkarmak bile benim için başlı başına olaydı. Ama gerçekten o senelerin deneyimiyle bunun gerçek olduğunu gördüm. Nitekim bu kitapta o gerçeğin bir göstergesi" dedi.
Hayatın İçinden Portreler için "Başlarken bir kitap projesi olarak başlamadı ama yarısından sonra bir proje haline dönüştü" diyen İnce, ilk yazıları kitap için yazılmamış olsa da daha sonraki yazıların belirli bir bütünlük içinde kitap için yazılmaya başlandığını aktardı. İnce, "Bu kitaptakilerin ortak noktaları, hepsi hayata dokunan insanlar. Hepsi toplumsal duyarlılığı, toplumsal sorumluluğu yüksek olan insanlar. Hepsi insanı merkeze alan insanlar. Hayata dokunarak, hayata bıraktıkları izlerle benim hayatıma dokunan insanlar. Çok önemsediğim bir kitap. Çünkü içinde çok önemsediğim insanlar var. Yine çok önemsiyorum çünkü eline alan herkes kendi hayatından bir parça görecek, kendi hayatından bir şeyler bulacak. Beni zenginleştiren o insanların sayesinde onların da hayatlarına bir nebze olsun bir güzellik katacağım. Kitabı yazarken benimdi, hazırlarken Celal ağabeyle, Adnan arkadaşımla bizimdi, şimdi artık kitap sizin. Bu sevinci benimle paylaşan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kitap tanıtımının ardından Dr. İnce, kitaplarını imzaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!