Dr. Ender Saraç Antalyalılarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Dr. Ender Saraç Antalyalılarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2018 11:41

Dr. Ender Saraç Antalyalılarla buluştu

Haberin Devamı

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE'nin ilk Doğal Tıp Derneği kurucusu, sağlıklı beslenme ve yaşam uzmanı Diyetisyen Dr. Ender Saraç, 'Sağlıklı Yaşam' konulu sohbet toplantısında Antalyalılarla buluştu.

Dr. Ender Saraç, Özel Talya Tıp Merkezi'nde düzenlenen sohbet toplantısında, Antalyalılara sağlıklı beslenme ve iyi yaşam konularında tüyolar verdi. Dr. Ender Saraç, dünyada giderek yaygınlaşan doğal teknolojiye güvenilmesi gerektiğini belirtti, kaliteli ve bilge yaşlanmanın ancak sağlıklı beslenme ile gerçekleşebileceğini söyledi.

Son verilere göre Türkiye'de 60 olan ortalama insan ömrünün kadınlarda 83.5, erkeklerde 78'e çıktığını, önümüzdeki 20 yıl içinde bu rakamların kadınlarda 95'e, erkeklerde 86'ya yükseleceğini aktaran Dr. Ender Saraç, sigara, alkol, aşırı ilaç tüketimi, şeker gibi ürünlerden kesinlikle kaçınılmasını istedi. Kas ve kemik kaybının yerine konulmasının zorluğuna işaret eden Dr. Saraç, kadınlara "Yakamayacağınız kaloriyi almayın ve zaaflarınıza esir düşmeyin" uyarısında bulundu, erkeklerin ise bol bol direnç egzersizi yapmalarını istedi.

Sohbet toplantısında, Dr. Ender Saraç'ın önerisiyle hazırlanan ve sağlıklı besinlerden oluşan manda yoğurtlu bıldırcın yumurtalı çılbır, kinoalı keçi peynirli krep ile badem unlu, dut pekmez ile tatlandırılmış şekersiz kurabiye ikram edildi. Dr. Ender Saraç, kadınlara sağlıklı kalmaları için önerilerde de bulundu. Saraç, her gün 1.5 tatlı kaşığı zerdeçal yanı sıra, kişniş, zencefil, kimyon, sumak, dereotu, baharatlar, yeşil, siyah ve beyaz çay, mısır püskülü, kiraz sapı, kakule, ıhlamur, karanfil tüketmeleri tavsiyesinde bulundu.

Talya Tıp Merkezi kurucusu Dr. Mehtap Abay da konuşmasında, modern tıp yanında tamamlayıcı tıbbın hekimlikte yeni bir yaklaşım olduğunu söyledi, Türk hekimleri olarak buna ayak uydurmak zorunda olduklarını vurguladı.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!