Dr. Ejder: "İş Verimini Artırmak İçin Çalışana Değerli Olduğu Hissettirilmeli"

Güncelleme Tarihi:

Dr. Ejder: İş Verimini Artırmak İçin Çalışana Değerli Olduğu Hissettirilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 10:45

AOSB BÜNYESİNDEKİ ŞİRKETLERİN SAHİPLERİNE VE ÇALIŞANLARINA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN ”İŞ VERİMİNİ ARTTIRMAK İÇİN SAĞLIKLI BESLENME VE SPOR” ADLI EĞİTİM BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi’nin Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) işbirliğiyle yürüttüğü eğitim seminerleri tüm hızıyla devam ediyor. AOSB bünyesindeki şirketlerin sahiplerine ve çalışanlarına yönelik olduğunu gerçekleştirilen ”İş Verimini Arttırmak İçin Sağlıklı Beslenme ve Spor” adlı eğitim büyük ilgi gördü.
Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi Kurucusu Dr. Obengül Ejder, iş verimliliğini arttırmak için çalışanlara değerli olduklarını hissettirmenin önemine dikkat çekerek, “Çalışanların sağlıklı beslenebilmelerinden, iş yerinde psikolojik olarak rahatlayabilecekleri ortamların yaratılmasına kadar birçok konu gözden geçirilmeli. Bunun için de masa tenisi, bilardo gibi aktiviteler organize edilebilir, haftanın bir günü kişisel gelişimleri için grup terapileri yapılabilir, uzmanlardan iş yerinde psikolojik destek alınabilir” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından seminere geçildi. Diyet Adana Beslenme Danışmanlığı’ndan Diyetisyen Nihal Durukan Keleş ve Macropus Spor Salonu’ndan Spor ve Egzersiz Eğitmeni Erol Güncek’in katıldığı seminerde ‘Sağlıklı Beslenmenin Önemi’, ‘Besin ve Öğün Dengelemesi’, ‘Obezite ve Komplikasyonları’, ‘Spor ve Egzersizin Önemi’ anlatıldı.
“KAN GLİKOZ DEĞERİNİN STABİL OLABİLMESİ İÇİN ARA ÖĞÜNLER TÜKETİLMELİ”
Konuşmasında yeterli ve dengeli beslenmenin önemi üzerinde duran Diyetisyen Keleş, bunu yapabilmek için de 4 temel besin grubu olan süt, et, sebze ve meyve ile tahıl grubunun dengeli yenmesi gerektiğini ve karbonhidratın da beslenmede önemli yerinin olduğunu söyledi.İş veriminin artırılabilmesi için kişinin kan glikoz değerini stabil tutması gerektiğine dikkati çeken Keleş, bu nedenle de çalışanların kuruyemiş, meyve - yoğurt ya da süt, yulaflı kurabiye ve çay gibi sağlıklı ara öğünlerle beslenmesini önerdi.
Sağlıklı beslenme önerilerinin ardından Spor Eğitmeni Erol Güncek, katılımcılara kas açma ve germe hareketleri yaptırdı. Güncek ayrıca, zamanı olmayan bireylere yol gösterebilmesi amacıyla günlük yapılabilecek 20 dakikalık hit egzersizlere örnekler gösterdi. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Güncek, spor ve egzersizin aynı şey olmadığını belirterek, “Sporun yarışma amaçlı, egzersiz ise sağlıklı olabilmek için yapılır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!