Dr. Ataman’dan, Bayramda Beslenme Uyarısı Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Dr. Ataman’dan, Bayramda Beslenme Uyarısı Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 16:36

Adıyaman'da, uzmanlardan kurban bayramında beslenme uyarısı

Adıyaman’ın Kahta İlçe Devlet Hastanesi’nde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Engin Ataman, yaklaşan Kurban Bayramında beslenmeye dikkat çekti.
Kurban Bayramından özellikle kırmızı et ve tatlı ürünlerinin fazla tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Engin Ataman, kalp-damar, hipertansiyon, mide ve diyabet (şeker) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine daha da dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Uzm. Dr. Ataman Kurban Bayramı ile ilgili olarak et ve tatlı tüketiminin arttığına dikkat çekerek doğru beslenme ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kalp ve damar hastalıkları hipertansiyon, şeker hastalığı ve mide rahatsızlıkları olan hastalar için bazı risklere sebep olacağı için önemlidir. Kurban bayramında şeker ve et tüketimi artar. Kırmızı et B vitaminleri ve demir açısından zengin olmakla beraber doymuş yağ asitleri ve kolesterol açısından da zengin bir besindir. Bu nedenle kolesterol değerlerini artırarak ciddi kalp rahatsızlıklarına neden olmaktadır. Böbrek hastalığı olanlar içinde ürik asit artışına sebep olarak risk oluşturmaktadır. Bu hastalar yağsız veya az yağlı etleri tüketmeli ve kısıtlı miktarda tüketmelidir. Et ile yapılan yemekler kendi yağı ile pişirilmeli. Bayramda tatlı tüketimine de dikkat edilmelidir ve aşırıya kaçınılmamalıdır. Özellikle şeker hastalarının mümkün olduğunca tatlı tüketmemesi gerekir. Kişiler eğer besin tüketiminde limiti aştıklarını düşünüyorlarsa nazikçe ikramları geri çevirmelidir. Kurban kesimi zahmetli bir iş olduğundan bu hastaların kurbanlarını kendilerinin kesmemesi önerilir. Aşırı heyecan ve efor kalbi zorlayarak istenmeyen sonuçlara sebep olabilir. Ayrıca aşırı yemek mide sorunlarına da yol açacağından mümkün olduğunca az yemek gerekir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!