DP Genel Başkanı: Erdoğan'ın ve Bahçeli'nin beka sorunu var

Güncelleme Tarihi:

DP Genel Başkanı: Erdoğanın ve Bahçelinin beka sorunu var
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 15:42

DP Genel Başkanı: Erdoğan'ın ve Bahçeli'nin beka sorunu var

Haberin Devamı

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)- DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiye'nin bir beka sorunu olduğunu görmüyorum. Eğer bir beka sorunu varsa başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, iktidar yöneticilerinin ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin beka sorunu vardır" dedi.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, referandum çalışmaları kapsamında Denizli'ye geldi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Uysal, referandum sürecinin başladığı andan itibaren Türkiye'nin zor bir seçim yapmaya dayatıldığını, DP olarak geçmişlerinin miras bıraktığı prensiplere bağlı olarak milletin önünde tarihi bir vazife yapma gayreti içinde oldukların söyledi. Milli şefliğe itiraz etmiş bir geleneğin içinden geldiklerini belirten Uysal, "Bugün, 1946'da 'Yeter söz milletindir' diyerek çıktığımız yolda milli şefliğe itiraz etmiş bir geleneğin içinden gelerek, 2017 Türkiye'sinde ülkenin önüne tekrar milli şeflik teşebbüsüyle karşı karşıya kalmanın üzüntüsü içindeyiz. 1947 yılında Demokrat Parti'nin birinci büyük kongresinde, siyasi tarihimize demokrasi manifestosu hürriyet misakı olarak geçmiş o beyannamede ortaya konulduğu gibi, parti genel başkanlığının cumhurbaşkanlığıyla birleştirilmesini o gün yanlış bularak itiraz eden, düzeltilmediği sürece 'sine i millete' döneceğini ifade eden Bayar'ın, Menderes'in ruhuyla bugün millet önünde bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz" diye konuştu.
"Ülkenin beka sorunu var" denilerek anayasa teklifiyle karşı karşıya bırakıldıklarını, ancak böyle bir durumun olmadığını belirten Uysal, şöyle devam etti:
"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha düne kadar verin Bilal'i alın iktidarı diyendi. 7 Haziran'da milletin ortaya koyduğu iradenin hilafına o gün meşru zeminde koalisyonlar kurabilecekken kurmadı. 1 Kasım sonrası geldikleri noktada hangi muhasebelerle bu hale geldiklerini bilmediğimiz bir değişikliklerle iktidarın önünü açarak 'Türkiye'nin önüne bir beka sorunu vardır', 'ümmetin beka sorunu vardır' diyerek, 'milletin beka sorunu vardır' diyerek, böyle bir anayasa değişiklik teklifiyle karşı karşıya kaldık. Ben Türkiye'nin bu derece bir beka sorunu olduğunu görmüyorum. Eğer beka sorunu varsa başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, iktidar yöneticilerinin ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin beka sorunu vardır."
Referandumda 'hayır' deme sebeplerini anlatan Uysal, müsaade edilen kadar demokrasiye razı olmadıkları için kabul etmediklerini ifade ederek, "Müsaade edildiği kadar adalete razı olmadığımız için 'hayır' diyoruz. Müsaade edildiği kadar fırsat eşitliğine razı olmadığımız için millet adına 'hayır' diyoruz. Çünkü bugün 'evet' diyenler, bir kişi için 'evet' diyor. 'Hayır' diyenler, o bir kişinin iyiliği de dahil olmak üzere tüm toplum için 'hayır' diyor. Parti devletine 'hayır' diyoruz" diye konuştu.
'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I KORUMA KANUNUDUR'
Anayasa değişikliğiyle "Türkiye'de cumhurbaşkanına sorumluluk getiriyoruz" diyerek ömür boyu dokunulmazlık zırhı getirilmek istendiğini söyleyen Uysal, "Atatürk'ü koruma kanunlarına itiraz etmiş olanların tek adamı koruma kanunları çıkartır hale geldiklerini görüyoruz. Bu anayasa değişiklik teklifinin bir adı da Recep Tayyip Erdoğan'ı koruma kanunudur. 600'de milletvekili çıktığını varsayalım. 300 milletvekiliyle meclise teklif sunabileceksiniz, 360 ile komisyonlar kurulacak, 400 ile karar verip yüce divan yolunu açacaksınız. Bunun fiiliyatta uygulanabilirliği yok" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!