Down sendromlulara servis komisi eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Down sendromlulara servis komisi eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2017 11:06

Down sendromlulara servis komisi eğitimi

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT'te, Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İzmit Belediye Başkanlığı ve İzmit Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğiyle down sendromlulara yönelik servis komisi kursu düzenlendi. 192 saatlik kursu başarıyla tamamlayan 13 kişiye sertifikaları verildi.

Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İzmit Belediye Başkanlığı ve İzmit Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğiyle Servis Komisi Kursu düzenlendi. Down sendromluların yönelik 192 saatlik eğitimlere katılanlara günlük 25 TL kursiyer zaruri gideri ödenirken, genel sağlık sigortası ve iş kazası meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından ödendi. Kursa katılan 14 kursiyerden 13'ü başarı ile mezun olarak sertifika almaya hak kazandı. Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz, İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen Down Cafe'de çalışan kursiyerlere belgelerini verdi.

Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz, "Engelliler toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Engellilerimizin sorunlarını anlamak ve bu sorunlara çözüm üretmek bizlere düşmektedir. Down Cafe'ye gelen engelli kardeşlerimiz bu sayede sosyal yaşamla iç içe olacaklar. Bu anlamda İzmit Belediye Başkanımız Nevzat Doğan'a çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!