Down sendromlular kahvesinde bir annenin duygusal hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Down sendromlular kahvesinde bir annenin duygusal hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 18:19

Tekirdağlı Matematik Öğretmeni Süreyya Ülkü Güler’in down sendromlu kızı iki yaşındaki İnci’nin yaşadıklarını konu alan “Cennetin Bir’İnci Günü” adı kitabının tanıtımını, çalışanları down sendromlu olan Üsküdar Tebessüm Kahvesi’nde yaptı. Süreyya Ülkü Güler “Ben inanıyorum ki İnci’de Tebessüm kahvesinde çalışan arkadaşlarımız gibi kendine yetebilen bir genç olacak” dedi.

Haberin Devamı

Lansmana Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer ve Süreyya Ülkü Güler’in sevenleri katıldı.

“GÜLEN BİR ÇOCUĞUN NEYİNE ÜZÜLÜYORUZ”

Konuşmasına kızının durumuna ilk başlarda çok üzüldüklerini anlatarak başlayan Süreyya Ülkü Güler şunları söyledi: İnci 2 aylıkken ve gülmeye başladığında gülen bir çocuğun neyine üzülüyoruz, neyine ağlıyoruz dedik. Hikaye aslında orada başladı.

Benim bazılarına göre zor sayılabilecek bazılarına göre şanslı sayılabilecek bir hayatım geçti. Kitabın bir kısmında bu da anlatılıyor. Ben İnci’yi o doğduğundan beri çektiğim sıkıntıların bir ödülü olarak gördüm. Daha sonra hayatımızda İnci’yle beraber neler yapabiliriz ve onun hayatını nasıl pozitife çevirebiliriz kısmına geçtik. İnci 4 aylıkken eğitim sürecine başladık. Ben inanıyorum ki İnci’de Tebessüm kahvesinde çalışan arkadaşlarımız gibi kendine yetebilen bir genç olacak. Kitaptan çok fazla bahsedip sürprizi bozmak istemem. Biz kitapta kendi hissettiklerimizi, pozitife çevirmeye çalıştığımız kısımları ve bize bir şey söylendiğinde neresine kırılıcağımızı anlatmaya çalıştık. Bazen geçmiş olsunlar, şifa dilemeler farklı farklı yorumlarla karşılaşıyoruz. Ben artık bunlara üzülmüyorum çünkü bizim çocuklarımız hasta değil. Bizim çocuklarımız hayatlarımızı zorlaştırmıyor. Onlara engel olan aslında biziz. Bizim sağlıklı algımız onlara engel. Umarım hislerim, yaşadıklarım, duygularım okurlar tarafından anlaşılır.”

Haberin Devamı

Down sendromlular kahvesinde bir annenin duygusal hikayesi



BAŞARABİLDİKLERİNİ GÖRSÜNLER İSTEDİM

Konuşmasının ardından sevenlerinin kitaplarını imzalayan Süreyya Ülkü Güler ‘ Down sendromlu çocukların engelli değil aslında her şeyi öğrenebilen çocuklar olduklarını göstermek için sosyal medya hesabını açmıştım. Kitap olarak dökmemizin sebebi de bizden sonrada down sendromlu çocukları olan aileler okusun, umutsuzluğa kapılmasın ve başarabildiklerini görsünler istedim. Bu amaca da ulaşmak için uğraşıyorum. Kendimi daha iyi hissediyorum. Kızım İnci’nin başardığı şeyleri gördükçe ve aileler onu gördüğünde mutlu oldukça ben daha iyi hissedeceğim’ dedi.

BAKMADAN GEÇME!