Down sendromlu gençlerin işleteceği kafede sona gelindi

Güncelleme Tarihi:

Down sendromlu gençlerin işleteceği kafede sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 17:43

Down sendromlu gençlerin işleteceği kafede sona gelindi

Haberin Devamı

MANİSA'nın Turgutlu içesinde, down sendromlu öğrencilerin topluma kazandırılması yönünde çalışmaların sürdüğü +1 Kafe'nin açılışının önümüzdeki hafta gerçekleştirileceği bildirildi. Kafede görev alacak down sedronumlu 10 öğrencinin eğitimlerine de başlandığı belirtildi.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Turgutlu Belediyesi, Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Turgutlu Belediyesi Eğitim ve Gençlik Merkezi'nde (TURBEM) açmayı planladığı +1 Kafe için çalışmalarını tamamladı. +1 Kafe'de çalışacak down sendromlu öğrencilerin eğitimleri de başladı. +1 Kafede Firdevs Gürel Eğitim Uygulama ve İş Merkezi öğrencilerinin çalışacağını belirten Sosyal İşler Müdürü Metin Akgül, "Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin'in de destekleriyle geçtiğimiz aylarda Turgutlu'da +1 Kafe kurmak için çalışmalar başladık. Firdevs Gürel Eğitim Uygulama ve İş Merkezi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde çalışmalarımız tamamlandı. Bugün itibariyle de kafemizde çalışacak 10 arkadaşımız eğitimlerine başladı. 'Gerçek Dostlar Farklılıklara Bakmaz' düşüncesiyle çıktığımız bu yolda Manisa bölgesinde ilk +1 Kafe'yi kurduk. Kafemizin açılışını önümüzdeki hafta gerçekleştireceğiz" dedi.

Engelli bireyler sosyalleşmesi adına her türlü desteği verdiklerini belirten MHP'li Turgutlu Belediye Başkan Turgay Şirin, "Down sendromlu öğrencilerimizin topluma kazandırılması yönünde böyle bir adım attık. Çok güzel bir çalışma oldu. Kafemizde çalışacak 10 öğrencimiz gruplar halinde eğitimlerine başladı. Onların her zaman yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Manisa'da da ilçemizden hareketle güzel bir farkındalık oluşturacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki hafta içerisinde kafemizin açılışını gerçekleştireceğiz, şimdiden kafemizde gönülden çalışacak öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!