‘Down Şefler’ kariyer yapmaya hazır

Güncelleme Tarihi:

‘Down Şefler’ kariyer yapmaya hazır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 17:03

İstanbul Down Sendromu Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Tomurcuk Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi’ ile down sendromlu gençlerin aşçılığı öğrenerek, iş gücüne katılması hedefleniyor. Projeyle down sendromlu gençler İstanbul’da önde gelen otellerden birinin mutfağında 23 hafta profesyonel şeflerden aşçılık eğitimi alacak.

Haberin Devamı

Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi kapsamında down sendromlu gençlere aşçılık eğitimi verilecek. İstanbul Down Sendromu Derneği önderliğinde, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Tomurcuk Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen projeyle, down sendromlu bireylerin mutfak yeteneklerini, beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi amaçlanıyor. Eğitim sonunda ‘Down Şeflerden Tarifler’ kitapçığı da hazırlanacak. Kitapçıkta sağlıklı tariflere yer verilecek.

23 HAFTADA YENİ BİR HAYAT

‘Down Şefler’ İstanbul’da bir otelin mutfaklarında yirmi üç haftalık akademik eğitimin sonucunda aşçı mesleğini edinip, yüzde yüz iş garantisiyle yeni hayatlarına başlayacak. Alışveriş, hijyen, yemek hazırlama süreci ve yemek sunumunu kapsayan eğitimşer eğlenceli ve öğretici bir yapıda kurgulandı. İstanbul Down Sendromu Derneği Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, dernek olarak projeyi çok önemsediklerini belirterek, “Derneğimizin tek hedefi; toplumun her kesimiyle birlikte hareket eden, yaşama ve kültürünü pekiştiren eğitim bir yapı olmak. İlk adımlarımızı attık. Hazırladığımız ve hayata geçirmek istediğimiz çok fazla projemiz var. Bugün onlardan birini ve hatta en önemli olanlardan bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi bizim için çok özel bir proje, yirmi üç haftalık akademik eğitimin sonunda Down Şeflerimizi yüzde yüz iş garantisiyle sektöre kazandıracağız. Eminim ki hayatlarında en özel günleri bizimle birlikte yaşayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk sinemasının önemli isimlerden biri olan Nuri Alço, oyuncu Hazım Körmükçü, sanatçı Nur Ertürk, teknik direktör Yılmaz Vural, eski futbolcu ve antrenör Murat Şahin de projeye destek veren önemli isimlerin arasında yer aldı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!