Dövizli askerlik bedelini yasa öncesi taksitlendirene iade yok

Güncelleme Tarihi:

Dövizli askerlik bedelini yasa öncesi taksitlendirene iade yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 16:26

Dövizli askerlik ödemeleri konusunda yeni yasanın 27 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi ardından, dövizle askerlik başvuruları konusunda gerekli bilgileri sunuldu. Yeni uygulamaya göre, 1000 Euro’nun üzerindeki ödemeler iade edilmeyecek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu, Askerlik Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına

Dövizli askerlik bedelini yasa öncesi taksitlendirene iade yok

dair kanunların, 27 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi ardından, dövizle askerlik başvuruları konusunda gerekli bilgileri sundu. 

YASA ÖNCESİ TAKSİT YAPANLARA İADE YOK

Başkonsolosluktan edinilen bilgilere göre, 27 Ocak öncesinde 1000 Euro’nun üzerinde ödeme yapanların ödemeleri iade edilmeyecek, beraberinde 1.000 Euro taksit ödeyenlerden de arta kalan para talep edilmeyecek. 

Dövizli askerlik bedelini yasa öncesi taksitlendirene iade yok


AÇIKLAMA ŞÖYLE: 

“Askerlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 6661 Sayılı Kanun, 27 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

- Dövizle askerlik ücreti yasada belirtilen şartları haiz yükümlüler için 1000 Euro’dur. (2016 yılı için karşılığı 739 Sterlin’dir.)
- Ödemelerin peşin olarak yapılması gerekmektedir.
- Yeni kanunun yürürlüğe girdiği 27 Ocak 2016 tarihinden önceki mevzuata gore başvurusunu gerçekleştirerek asgari 1000 Euro karşılığı ücret ödemiş olan vatandaşlarımızın işlemleri askerlik şubeleri tarafından sonuçlandırılarak askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklardır. Bu durumda olanların 1000 Euro’nun üzerindeki ödemelerinin iade edilmeyeceği hükme bağlanmıştır.

YAŞ SINIRINA DİKKAT

- Dövizle askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler 38 yaşlarını tamamlayacakları yılın son günü olan 31 Aralık gününe kadar başvurabileceklerdir.

- 38 yaşını tamamladıkları yılın sonunda kadar dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvurmamış veya daha önce başvurdukları halde ödemelerini süresi içinde tamamlamadıkları için dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkartılmış olan vatandaşlarımız da 31 Aralık 2017 tarihine kadar başvuruda bulunabileceklerdir.

- Dövizle askerlik başvuruları Başkonsolosluğumuzda sadece randevulu olarak kabul edilebilmektedir. Randevuların mutlaka dövizle askerlik bölümünden alınması gerekmekte olup başka bölümlerden alınan randevularla başvuru yapılması mümkün değildir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!